Ak Parti Trabzon il başkanı adaylarından Muammer Şahin, çalışmalarını sürdürdüğü Trabzon merkezde, Ak Parti genel merkezinin kararıymış gibi kamuoyuna yansıtılan “ Adayımız Adnan Günnar” yönündeki haberlere sert bir dille eleştirdi. Şahin yapmış olduğu açıklamada “Ak Parti genel merkezinin, Trabzon’daki il başkanı adaylığıyla ilgili bir tavsiyesi yoktur ” dedi.

Ak Partide yaklaşan Trabzon il başkanlığı seçimleri öncesi çalışmalarına hız veren il başkan adayı Muammer Şahin, çalışmalarını yürüttüğü Trabzon merkezde, Ak Parti genel merkezinin adayı mevcut il başkanı Adnan Günnar olduğu yolundaki haberleri sert bir dille eleştirdi. Şahin yapmış olduğu açıklamada Ak Partinin Trabzon’daki adayının Adnan Günnar olduğu yönündeki haberleri yalanlarken, habere yönelik olarak ta açıklamalarda bulundu. Şahin” Genel merkezimizin camianın görüşlerine önem verdiğinden dolayı, Trabzon’da yaptırmış olduğu bir temayül vardır. Bu temayüller sonucu teşkilatın nabzını tutarak bir tavsiyede bulunması normal olacaktır. Dikkat edilirse Trabzon’da bundan evvel yapılmış olan il başkanlığı seçimleri öncesinde, genel merkezimiz tarafından yaptırılmış herhangi bir temayül çalışmaları olmamıştır. Genel merkezimizin adına doğruyu yansıtmayan haberleri gerçekmiş gibi kamuoyuna yaymanın Ak Partiye yarar getirmeyeceğini il başkanı Sn. Adnan Günnar’ın anlaması lazım.” dedi.

Sandıktan çıkacak sonucun her ne olursa olsun, kaybeden tarafın Adnan Günnar olacağını belirten Şahin’in Adnan Günnar’a yönelik tavsiyesi, siyasete zaman ayırması yönündeydi. Şahin “Bu sürecin sonucu her ne olursa olsun, kaybeden Sn. Adnan Günnar olmuştur. Sn. Günnar’a öncelikle teşkilatına ve sorunlarına zaman ayırmasını öneririm. Üzülerek söylüyorum ki Sn. Adnan Günnar bu anlayışı ile birlikte maalesef Trabzon’da camiamızı paramparça etmiştir.”dedi.

Hiç kimsenin delegenin iradesine ipotek koyamayacağını da belirten Şahin, Ak Parti genel merkezinin Trabzon’daki adaylarının Adnan Günnar olduğu yolundaki haberleri de böylece yalanlamış oldu. Kendisinin önce Allah’a sonra delegelere güvenerek bu yola çıktığını belirten Şahin, Ak Partide bölünmelere yol açacak zemini hazırlamak isteyenlerin karşısında olmaya devam edeceğini ve tüm zamanını siyasete ayıracağını belirterek “ Ben aranıp ulaşılamayan bir il başkanı değil, tam aksine teşkilatlarını arayan ve zaman ayıran bir il başkanı olacağım. Ben Ak Partide yetişmiş bir siyasetçi olarak, il başkanlığımda partiyi teşkilatlarımızla birlikte yöneteceğiz. Çünkü; onların içinden gelen bir il başkanı olacağım. Allah yar ve yardımcımız olsun ” dedi.

Çıkmış olduğu bu yolda, önce Allah’a, sonra teşkilata ve delegelere güvenerek aday olduğunu belirten Şahin, Ak Parti il başkanı Adnan Günnar’a yönelik sözlerini “ Süreçte çıkacak bir yolu kalmadığını anlamasıyla, ne yapacağını şaşırmış bir il başkanı profili çizdiğini ” belirterek tamamladı.