Türkiye’de yaşanan terör olayları ve mehmetçiklerimizin ard arda haince şehit edilmesi üzerine Trabzon’da tepkiler dinmiyor. KTÜ Öğrenci Konseyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlediği yürüyüşte tepkisini dile getirirken önemli mesajlar verdi. 

Karadeniz Teknik Üniversite Öğrenci Konseyi tarafından bugün KTÜ’de şehitlerimiz için saygı yürüyüşü düzenlendi, teröre lanet yağdı, şehitlerimize dua edildi. 

Hüseyin Nihal Atsız’ın dizeleriyle başlayan açıklamada şu ifadelere yer verildi.   
"Gün olur ki mertliğin uğrar kahpe bir hınca;
Namert bir el arkandan seni vurur kadınca;
Bir gün sabrın tükenir... Silahını kapınca
Haykırarak çıkarsın yurdunun dağlarına..."

Tüm kamuoyunun da bildiği üzere; Milli devletimizin onuruna, bekasına, istiklal ve hürriyetine kastetmiş kalleşler, geçtiğimiz cumartesi günü silahsız haldeki vatan evlatlarını, kahpece bir pusuyla şehit etmişlerdir.

Devlet yetkililerinin ‘çözüm’ adı altında başlattıkları ve ‘analar ağlamasın’ sloganıyla ambalajlayıp yürüttükleri bu sürecin, aslında hiç de hayra alamet bir iş olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Silahların susacağının, artık kanın akmayacağını bizlere teminat olarak sunanlar, maalesef ki sırtımızdan hunharca vurulup katledilmemize; evlere ateşler düşmesine, ocakların sönmesine mani olamamışlardır.

Tüm bunların yanında daha fenası, devletimize düşmanlık edenlere verilen tavizler yeni tavizleri doğurmuş, hainleri daha da şımartıp, daha cüretkâr hale getirmiştir. ‘Görünen köy kılavuz istemez’ misali, işin sonunun çok daha tehlikeli ve vahim sonuçlar doğuracağı aşikardır.

Bu süreci sükûnetle takip etmeye çalışmamızdan: Gönderlerden indirilen bayraklarımızı, parçalanan Atatürk büstlerini, açılan PKK mezarlıklarını, yakılıp-yağmalanan kamu mallarını, linç edilen vatandaşlarımızı, direğe bağlanıp infaz edilen korucularımızı, polisimize-askerimize her fırsatta saldırılmasını ve de topraklarımızda ilan edilen özerklik çıkışlarını görmediğimiz, idrak edemediğimiz manasını çıkarılmasın. Milliyetçi Türk gençliği olup biten her şeyin sonuna kadar farkında ve bilincindedir...

Atalarımızın her karışına kanını akıtarak vatan eylediği bu kutsal coğrafyada, milletimizin namusuna göz diken hainlerden ve onların iş birlikçilerinden hesap sorulacağı zamanı sabırla beklemekte olduğumuzu buradan üstüne basa basa belirtmek isteriz. Ve herkesin huzurunda şimdi burada ant içiyoruz: Bugün bu yaşanılanları yarınlarda unutursak şayet; “Kalbimiz kurusun!”