2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri'nde mücadele eden (A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nın Rusya ile yaptığı yarı final maçını izlemek üzere TVF Başkent Spor Salonu'na gelen Kılıç, salon girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suat Kılıç, bir gazetecinin, "19 Mayıs Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlileri öğrencilere sert tepki gösterdi. Olayları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Yaşananları ben de medyadan takip ettim. Gözümün önünde cereyan eden olaylar değildi. Maalesef ben de üzüldüm. Nihayetinde üniversitelerdeki gençler bizi aynı sıcaklık ya da sevgi seliyle karşılamayabilir. Farklı yaklaşımları, eleştirel görüşleri olabilir. Eğer ki bir fiziksel saldırı, şiddet söz konusu değilse, gençlerimizin farklı yöndeki görüşlerini tolare edebilmemiz lazım.

Gençlerimiz de tepkilerini demokrasinin sınırları içinde ortaya koymalı. Gençlere yönelik bir müdahale ya da engelleme söz konusu olacaksa, tamamen demokrasinin sınırları içinde, insan hak ve özgürlükleri içinde, hukukun sınırları içinde tutulabilmesi lazım. Bu tür olayların yaşanmasını hiç arzu etmiyorum. Ekranları yansıyan ya da gazetelerde gördüğümüz görüntüler hiç tasvip edilmesi gereken görüntüler değil. Benzer görüntülerin hiç bir yerde yaşanmasını arzu etmiyorum. O nedenle muhalif bile olsalar genç kardeşlerimize benim önerim, eleştirilerini ya da tepkilerini olabildiğince demokrasinin de bizim de özgürlüklerimizin sınırları içinde tutsunlar. Güvenlik görevlileri, özel ya da polis olabilir. Onlara bir hatırlatmam var. Onların da mutlaka müdahalelerini demokrasinin kaldırabileceği, hukukun da taşıyabileceği sınırlar içerisinde tutmaları gerekir."