Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonu'nun bugün dinleyeceği eski Mamak Cezaevi Müdürü emekli Albay Raci Tetik'in kendisinin de işkencecisi olduğunu söyledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde görev yapan 12 Eylül darbesine ilişkin alt komisyon, bugün eski Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki ve emekli Albay Raci Tetik'i dinleyecek.

Komisyon üyelerinden Sırrı Süreyya Önder, Dolmabahçe Sarayı'na ilk gelen isim oldu. Sarayın bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Önder, "Raci Tetik için kimsenin tanıklığına ihtiyaç yok bu komisyonda. Benim bir fiil işkencecim. Sadece benim değil. Mamak zindanından geçen binlerce insanın işkencecisi. İki yoldaşımızın ölümünden sorumlu. Onları sorarak başlayacağım. İnsan bir garip oluyor tabii ki. Cezaevinde herkese ne yapıldıysa bize de o yapıldı. Falakalar, kendi eliyle dövmeler, köpekleri üstümüze salmalar, hakaretler. Bir özel harp mensubudur kendisi. Kıbrıs'taki gaddarlığından dolayı ödüllendirilerek Mamak'a gönderilmiştir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Komisyon Başkanı Nimet Baş da Dolmabahçe Sarayı'na geldi.