Giresun ve Ordu illerinin birleşerek Büyükşehir olması yönündeki fikrin siyasi bir düşünce olduğunu belirten Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yerel seçimlerde kazanılamayacak belediyeleri ele geçirme planı olduğunu ifade etti.

Başkan Aksu; bunun kesinlikle saçma sapan ve siyasi bir fikir olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu fikri ortaya atan kesinlikle bölgeyi tanımadan,bilmeden söylemektedir. Ordu ve Giresun illeri kültürleriyle, örf ve adetleriyle tarihi iki yarı kenttir.Kaldı ki çoğrafi olarak Giresun'a dört saat uzaklıkta Çamoluk,Alucra gibi ilçeler vardır. Büyükşehir olunduğunda bu iller belediyeden nasıl hizmet alacaktır.Büyükşehir olmayla gelirlerinin artacağını ileri sürenlere sormak gerekir. Büyükşehir olmayan illerin günahı nedir? Büyükşehir yapmak yerine bu illerin, ilçelerin gelirini artırıcı yöntem geliştirilmelidir."

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin partisinin iktidarda olduğunu anlatan Aksu, şunları söyledi: "Bu nedenle ortaya alternatif yöntemler koyarak ilini bölgesini veya Büyükşehir olamayan illerin gelirini artırıcı metotlar ortaya koymasını bekliyoruz. Bana göre, Ordu ve Giresun'u birleştirelim fikri Ak Parti'nin kazanamayacağı iki şehirdir. Bu nedenle buraları kazanabilme adına ortaya atılan siyasi bir düşünceden ibarettir.Asla ne Ordu ne de Giresunlu tarafından kabul görmeyecek saçma sapan bir düşünceden ibarettir."