CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon’daki kurultay delegelerinin örgütün fikrini alarak kurultayda oy kullanması gerektiğini söyledi. Kaya, “Kurultay delgesi örgütün vicdanıdır” dedi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya Trabzon’daki kurultay delegelerinin örgütün fikrini alarak kurultayda oy kullanması gerektiğini söyledi. 5-6 Eylül’de gerçekleştirilecek CHP kurultayında oy kullanacak olan 12 delegenin sahada örgütle bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çeken Kaya, “Kurultay delegesi örgütün vicdanıdır. Bu yüzden mutlaka örgüte başvurulmalıdır. O vicdan en doğru şekilde sandığa yansımalıdır. Kurultaya yansımalıdır ki doğru sonuçlar alınabilsin” şeklinde konuştu.

Örgütün kararın kurultaya yansıması gerektiğine dikkat çeken Kaya, “Örgütlerimiz bu işin belirleyicisi olmalıdır. Genel başkanımızın çalışkanlığını, dürüstlüğünü hiç kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Ancak örgütlerin fikri alınmalı, örgütlerin fikri kurultaya taşınmalıdır. Kurultay delegesi arkadaşlarımızın bunu yapması gerekir.  Ayrıca MYK’da partinin çizgisiyle örtüşmeyen insanların desteklenmemesi düşüncesini paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra her seçim ön seçim olması gerektiği yönünde bir irade koyduk. İlçe olarak önerilerimiz bunlardır. İsimlerden ziyade ilkelerin konuşulmasını daha doğru buluyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kurultay delegelerinin sahada kalıp örgütlerle görüşüp örgütün fikrini, o iradeyi sandığa yansıtmasını beklediklerini kaydeden Kaya, “Bunun doğru olduğu kanaatindeyiz. İlçe olarak önceliğimiz kurultaydaki tüzük değişikliğidir. Tüzük değişikliğinde ön seçim geleneğinin partide başlamasının önemine dikkat çekmek istiyoruz. Yerel ve genel seçimlerde ön seçim kararı alınması yönünde talep olacak. Ayrıca partinin çizgisiyle örtüşmeyen, tartışma yaratan insanların MYK’da desteklenmemesi gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.