Bugün Türkiye' de şikeden, teşvikten ve bunun suç olduğundan bahsediliyorsa, bu, Faruk Nafiz Özak' ın çıkardığı yasa sayesindedir. O nedenle, spordaki rüşvet, şike ve kokuşmuşluğun dünyada duyuracak bir belgeselin Türkiye ayağında ilk konuşulması gereken isim Faruk Nafiz Özak' tır.

Alman gazeteci-yazar Benjamin Best ve ekibi, spordaki rüşvet ve şike üzerine belgesel hazırlayıp, dünya sinemalarında gösterime soracak. Trabzon' da çekimler yapan Alman ekibin belgeseli sayesinde tüm dünya, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor' un şampiyonluğun nasıl çalındığını görmüş olacak.
Trabzon' da, Bordo-Mavili taraftarlarla görüşen Alman ekibin, bir hakkın teslimi için, Gençlik ve Spor Bakanlığı döneminde, Türkiye' de şikenin soruşturulmasını sağlayan 6222 Sayılı Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesinde Dair Kanun' u çıkaran Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak'  la konuşması gerekiyor.

Çünkü Özak, Türkiye' de yıllardır bilinen ancak bir türlü ispatlanamayan şikecilerin oyununu kanunla bozmuştu. Bakanlığı döneminde yaklaşık 1.5 yıl mücadele vererek 6222 Sayılı Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesinde Dair Kanun' u çıkarmayı başarmış ve bu kanun sayesinde, 2010-2011 sezonunda Trabzonspor' un şampiyonluğunu şike ile çalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve suç ortakları, yakayı ele vermişti. Trabzonspor Kulübü, o yasa sayesinde Şampiyonlar Ligi' ne gitmiş ve kasasına 22 milyon 458 bin Euro koymuştu.

Hatta Trabzonspor' un bugünkü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da, o yasa sayesinde hırsızların elinde olduğu saptanan şampiyonluk kupasını getirme vaadiyle seçimi kazanmıştı.

Bakanlıktan Oldu

Özak' ın çıkardığı yasa, daha sonra gizli güçlerin devreye girmesiyle değiştirildi. İşin tuhafı, o yasanın değişmesine en fazla itiraz etmesi gereken Trabzonspor, büyük bir yanlışlık yaparak değişim lehine oy kullandı. Trabzon' un dinamikleri, bu mücadelede Faruk Özak' ı yalnız bıraktı.

Hatta o yasa, Özak' ı bakanlıktan etti. Bu konuda günlerce konuşabilecek Özak, tam aksine suskun kalmış ve bunun gerekçesini de ''Trabzonspor bir yanlış yaparak yasanın değişmesine imza attı. Bu yanlıştı. Bu yasaya Trabzonspor imza atmamalıydı. Ama onun imza atması benim kamuoyu önünde konuşmamı engelledi. Üçüncüsü ise, o yasaya doğrudan karşı çıkmamış olsaydı yarın Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya gelebilirdi. Buna da dikkat ettim'' sözleriyle özetlemişti.

Gerçekten bugün Türkiye' de şikeden, teşvikten ve bunun suç olduğundan bahsediliyorsa, bu, Faruk Nafiz Özak' ın çıkardığı yasa sayesindedir. O nedenle, spordaki rüşvet, şike ve konuşmuşluğu dünyaya duyuracak bir belgeselin Türkiye ayağında ilk konuşulması gereken isim Faruk Nafiz Özak' tır.
Alman ekibin ve onlara mihmandarlık edenlerin, bu öneriyi dikkate alması dileğiyle...

Kaynak : Karadeniz'in sesi