CHP Trabzon Milletvekili Adayı Av. Haluk Pekşen, halkın kendilerine ulaştırdığı sorunların içlerini sızlattığını belirterek, iktidarları döneminde sorunları sıfırlayacaklarını söyledi.

CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Pekşen, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye ve Trabzon için hayata geçireceği projeleri anlatıyor. Trabzon Merkez ve Dernekpazarı'nda diğer aday Mustafa Aydın, İl Başkanı Güzide Uzun ve partililerle birlikte çalışma yapan Pekşen'e, eşi Rukiye Pekşen ve kızları Ezgi ile Öykü Pekşen de eşlik etti.

"GENÇLER GELECEK GÖREMİYOR"

Gençlerin bulundukları ilçelerde ve beldelerde gelecek görmediği için İstanbul ve Ankara'ya gitmek için fırsat kolladığını belirten Pekşen, "Gençlerimiz burada kendilerine bir gelecek göremiyorlar. İstanbul'da ve Ankara'da 'bir iş bulsam da gitsem' diyorlar. Ben de onlara diyorum ki iş burada hazır. Milletvekili olduğum gün kanun teklifi vereceğim. Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler peyzaj işlerini bu ülkeden karşılayacaklar. Öyle yurt dışında ihraç yapamayacaklar. Türkiye'nin peyzaj için bu yıl ödediği para 1 milyar lira, yazık günahtır. Yurt dışına peyzaj için harcadığımız parayı bu bölgeye harcasak ve bu bölgede bunları üretsek Trabzon ve bölge ekonomik yönden uçar ve gençlerimiz iş aramak zorunda kalmazlar" dedi.

"VATANDAŞIN ATA-DEDE TOPRAKLARINI GERİ ALDIM"

Pekşen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Orman diyerek AK Parti vatandaşın ata-dede topraklarını elinden aldı. Ama ben avukat olarak Trabzonlu olarak dava açtım. O davayı insan hakları mahkemesine kadar götürdüm. Davayı kazandım ve geldim. Bir avukat olarak bunları yaptım. Milletvekili olduğum zaman hiç kimse bu bölgenin hakkını gasp etmeyi aklından bile geçiremeyecek."

"OLAĞANÜSTÜ BASKILAR VE GÜÇLÜKLERLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Pekşen, AK Parti'nin devletin bütün imkanlarını kendilerine karşı kullandığını ileri sürerek, "Bilinsin ki olağanüstü baskılar, güçlükler ve zorluklarla mücadele ediyoruz. Gerçekten bağrımıza taş basıyoruz. Halkımızın bize ulaştırdığı sorunlar içimizi sızlatıyor. Türkiye'nin boynunu hiç eğdirmedim. Yurt dışında davalar kazandım. Trabzon için mücadele etmeyi sürdüreceğim. Vatandaşın verdiği emaneti layıkıyla taşıyacağım ve en iyi şekilde sahip çıkacağım" diye konuştu.

VALİ'YE GÖNDERME

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün açıklamalarına da göndermede bulunan Pekşen, "19 Mayıs Spor Salonu'nda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye ve Trabzon projelerini tanıttık. Büyük bir ses getirdi. Bütün moralleri bitti, meydanlara çıkacak halleri kalmadı. Helak oldular. Orada kentin valisine çıktım bir şey söyledim. Bana cevap verdi. Güleceğim ama gülmek istemiyorum. Benim ciddiyetime, saygınlığıma halel gelmesin diye, şimdilik cevaplamıyorum" ifadelerini kullandı.

AZINLIK HÜKUMETİ

Binali Yıldırım'ın "Azınlık hükumeti kurarız" açıklamasını da hatırlatan Pekşen, "Şimdi 400'den başladılar, 335'e düştüler, şimdi ne diyorlar; 'azınlık hükümeti kurarız' diyorlar. Sandıkta 50 milletvekili çıkaracak oy alsalar bile iktidarı vermemek için her şeyi yapacaklar. Bunların her türlü direnmesine hazır olun. Bu kolay bir mücadele değil" dedi - TRABZON