61saat/haber servisi ÖZEL HABER

AK Parti'nin Trabzon'da Belediye Başkan adayları tercihleri büyük tartışmalara neden oluyor.

DOĞU VE BATIDA KARIŞAN İLÇELER

Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta'nın tercih edilmemesinin ardından yürüyüş yapılmış vatandaşlar "Fikri Usta'yı geri istiyoruz" sloganları atmışlardı. Ardından Of'ta Murat Saral'ın aday gösterilmemesi de ilçeyi ikiye bölmüş rahatsızlığa neden olmuştu. Adaylar açıklandıktan sonra kentin doğu tarafında yaşanan bu çalkantılar batı tarafına da yansıdı. İlk ANAP döneminin belediye başkanı iken son 2 dönemdir AK Parti'de belediye başkanlığı yapan Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt'un aday gösterilmemesi de şok etkisi yarattı.

TEŞEKKÜRLÜ SİTEM DOLU MESAJ

Kurt adyaların açıklanmasının ardından facebook duvarına tercihlerle ilgili öyle bir yorum yaptıki, ilçede sansasyon yarattı! Herkes bu mesajı yorumlamaya kulisler bu mesajla kaynamaya başladı.

Sitem dolu mesajda şu ifadeleri kullandı; "Teşekkürler kadim dostlar. Emek veren komşular, kucaklaşdığımız kardeşler. Birlikte oluşturduğumuz Tonya'nın mimarları; Hepinize candan teşekkürler. Bana başarısız belediye başkanı muameleri yapan dava arkadaşlarım sizede teşekkürler. Söyleyecek söz bulamadıklarım sizede teşekkürler. Pıştluğu siyaset zannedenler sizede… VARSA BEDEN YANA HELAL OLSUN HAKLARIM"..

İŞTE O DiYALOG

Bu mesajın ne anlama geldiğini ve 'puşt' kelimesini kime kullandığını 61saat ekibi olarak sorduk. Ve ilginç cevaplar aldık.

Puşt kelimesini kime kullandınız?

Parti içinde sağ gösterip sol vuranlara…

Yani partili?

Onlar kendilerini biliyorlar.

Gösterilmemenizden dolayı AK Parti'ye küslüğünüz var mı?

Ben AK Partili'yim ama AK Parti'nin adayı AK Partili değil. Hoşarlı köyünde referamdumda sandığa boş oy atmış biridir. Referandumun evet gelmemesi için, aleyhinde çalışmış biridir. Ben AK Partiliyim ama o  AK Partili değildir.

Çimento fabrikası yatırımı ile ilgili aday gösterilmediğiniz söyleniyor. Bu doğru mu?

Çimento Fabrikası için beni tercih etmediler diyorlar ama o terih edilen başkan adayı çimento eylemlerine katılmış biridir.