7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçim sürecine yönelik AK Parti’den Trabzon Milletvekili aday adayı olan Müminhan Bilgin, Trabzon halkının Ak Parti iktidarı sayesinde aldığı yatırımların karşılığını AK Parti’ye verdiği destekle ortaya koyduğunu ifade etti.

SAĞLIKTA DÜNYAYA ÇALIM ATTIK

Trabzon’un eğitim ve sağlık alanında Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılan tüm yatırımlardan daha fazlasını AK Parti iktidarı ile aldığını belirten Blgin, ‘Hastaneler de artık vatandaşımız insanca muamele görüyorsa bu AK Parti iktidarı sayesindedir. KTÜ Tıp Fakültesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Yerleşkesi, Fatih Devlet Hastanesi, Akçaabat Haçkalı Baba Hastanesi, Ahi Evren Kalp Damar Cerrahisi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi Maçka Ömer Burhan Fizik Tedavi ve rehabilitasyon Merkezi, bunların yanında 4 tane özel hastane. Hastalarımızın kendi doktorlarını tercih edebilme hakkı. Hasta odalarında banyo tuvalet. Randevu sistemi. Hastanelere ücretsiz servisler. Sağlıklı bir Türkiye, Sağlıklı bir Trabzon için sağ olsun özellikle Trabzon Milletvekilimiz Prof. Dr. Cevdet Erdöl başta olmak üzere Sayın Bakanlarımız Faruk Nafiz Özak, Erdoğan Bayraktar, Aydın Dumanoğlu, Kemalettin Göktaş, Asım Aykan, Rahmetli Mustafa Cumur, Safiye Seymenoğlu ve Aydın Bıyıklıoğlu’nun önemli gayretleri ile Trabzon Sağlıkta dönüşümü yaşayarak bölgenin merkezi haline geldi. Hollywood filmlerinde izler, Almancılar’dan bahsederken söylerdik. Helikopter ile hastasını taşıyor helal olsun derdik. Şimdi tüm dünya sağlıkta Türkiye’ye helal olsun diyor. Trabzon’a helal olsun diyor. Emeği geçen herkese ama herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri unutmamak gerekir.

EĞİTİMDE TRABZON CUMHURİYET TARİHİ İLE YARIŞIYOR

Belki eğitim sıralamasında Trabzon’un daha fazla gayret etmesi gerekiyor fakat AK Parti iktidarları eğitim konusunda da Trabzonumuz’u hiç mağdur etmemiştir. Trabzon’da AK Parti iktidarında eğitimdeki derslik sayısı artışı Cumhuriyet döneminden AK Parti iktidarına kadar yapılan derslik sayısını aştı. Neredeyse her ilçemizde şu anda bir eğitim yatırım inşaatı var ve her ilçemize bugüne kadar sayısız eğitim kurumu yapıldı. Birçok ilçemizde Üniversite kampüsü veya meslek lisesi var. Öğrencilerimiz bilgi teknoloji çağına ayak uydursun diye Fatih Projesiyle başlayan atılımı takiben tabletlerle, akıllı tahtalarla öğrencilerimiz devlet okullarında buluştu. Özel okullardaki öğrencinin var devlet okullarındaki öğrencilerinde olsun diye AK Parti iktidarı bunları yaptı. Çünkü gelecek eğitimde, gelecek eğitimli yetişen nesillerde. Trabzon’un tarihi misyonuna uygun eğitim politikası oluşturmak önemli hedeflerimizden bir tanesi olacaktır.