Milliyetçi Hareket Partisi Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz dün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne gönderdiği yazıda bugün saat 12.00’da Şalpazarı Belediye Başkanlığı binasında düzenlyeyeceği basın toplantısı ile MHP’den istifa edeceğini açıklamıştı.
BASIN MENSUPLARINI BİR SAAT BEKLETTİ
Basın mensupları için de saat 11.00’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti binası önüne bir araç gönderecekti. Fakat saat 12.00’a kadar bekleyen basın mensuplarını almaya herhangi bir araç gelmeyince Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz’e ulaştık. Şalpazarı ile Trabzon arası trafiğin çok sıkışık olduğu mazeretenin ardından aracın Akçaabat da arızalandığını öne süren Fehmi Cengiz’in çelişen ifadeleri üzerine Şalpazarı İlçe Başkanı Hasan Kara’ya ulaştık. Kendinden habersiz belediye başkanının böyle bir karar almasına sinirlenen Kara , “Partim adına beklettiğimiz Trabzonlu gazeteci arkadaşlarımızdan özür dilerim. Benim bilgim yok bu olaydan. Zaten bu Belediye Başkanı partiden habersiz Koray Bey’i mazeret gösterip kopmaya çalışıyor partiden. Bizim partimizin böyle insanlara ihtiyacı yok zaten. Bırakıp gitmesinde de bir sakınca yok. Ama böyle olayı dallandırıp budaklandırıp, herkesi ayağa kaldırıp Trabzonlu gazetecileri de ortada bırakması üzücü ve onun işinde ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyan bir davranıştır” dedi.

İSTİFA EDECEĞİM

Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz istifa etmeyeceği ve Koray Aydın’ın kendisini ikna ettiği iddialarının yalan olduğunu belirterek, “Koray Bey beni aradı, istifa etmemem gerektiğini söyledi. Ama ben ona ragmen istifa kararımdan vaz geçmem. Ben akşam yatıp sabah kararından vazgeçecek adamlardan değilim” dedi.

AYDIN: İSTİFA ETMEYECEKTİ

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise yakın çevresine “Ben Fehmi Bey ile konuştum. Onu ikna ettim. İstifa etmeyecek” dediği öğrenildi.