HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün akşam Star TV’de canlı yayında konuştu.

İNSANLIK ONURUNU KORUYOR

Demirtaş, kardeşi Nurettin Demirtaş’la ilgili olarak "Senin bir kardeşin var. Ne iş yapıyor? Mesleği ne?" diye soran Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a, "Ağabeyimi soruyor, çok meraktaysa söyleyeyim: Kendilerinin silah gönderdiği IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruyor. Ailem belediyelerimizden ihale almışsa, çalmışsa çırpmışsa sorsunlar ama aileleri seçim işlerine karıştırmak doğru değil." cevabını verdi.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ALTIN KAPLAMALI FISTIKLAR YİYORLAR
Küçük kızım Dılda çok şikayetçi, "Oyum olsa vermezdim, sonra gidiyorsun" diyor. AKP bir korku ve kaygı ülkesi yarattı. Sürekli kızgınlar. Sürekli öfkeliler. Ağızlarından, gözlerinden şimşekler fışkırıyor. Altın kaplama fıstıklar yiyorlar herhalde ki, onların çerezleri bu kadar tutuyor.

BAŞKA PARTİDE BEN BEN OLAMAM
Türkiye tek kimlikli değil. Tek inançlı değil. Ben bu partide doğdum, ölene kadar da bu partide kalacağım. Başka partide olsaydım şu anda saçmalıyor olurdum. Doğru şeyler söylüyorsam, HDP sayesinde. Başka partide ben, ben olamam.

BARAJI AŞAMAZSAK İSTİFA EDERİZ
AKP'ye bir puan oy arttırmaya çalışmaktansa HDP'yi baraj altında bırakıp bedavadan %9'luk MV kazanmak daha karlı geliyor. AKP sürekli düşüşte. Bir puan oy arttıramazlar. Ama HDP bir puan eksikte olursa, 60-70 milletvekiliğini bedavadan alacaklar. AKP'ye oy verin diyemiyorlar, HDP'ye oy vermeyin diyorlar. Oy isteyebilecekleri bir şeyleri yok. %10 barajını aşamazsak sebebi programımızın kötü olması, sorumlusu da halk değil, biz eşbaşkanlar oluruz. İstifa ederiz.