Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi.

İki lider görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuk Başbakan, ülkesinde uygulanacak ekonomik tedbilerle ilgili soruyu yanıtlarken Başbakan Erdoğan araya girdi ve Türkiye'de her fırsatta yaptığı "3 çocuk" çağrısını Finlandiya için de önerdi. Erdoğan, "Büyümeyi ters orantılı yapmamak lazım. Nüfusu azaltarak para büyütmek değil. Finlandiya'da arazi çok büyük ama nüfus çok az. Ben Türkiye'de en az üç çocuk tavsiye ediyorum" dedi. Finlandiya Başbakanı'nın ülkesinde aile başına düşen çocuk sayısının 1.8 civarında olduğunu söylemesi üzerine de Erdoğan bu sayıyı az buldu. İki lider gülerek ortalamanın ikinin üzerinde olmasının yararlı olacağı fikrinde birleşti.

SURİYE
Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak, ''Tankların kışlalarına çekilmesi lazım. Kışlalarına çekilmediği sürece Annan Planı'nın yerine geldiğini söyleyemeyiz'' dedi.

BARZANİ İLE GÖRÜŞME
Erdoğan, Irak'ın Kuzeyi'ndeki Bölgesel Yönetimin Lideri Mesud Barzani ile yarın yapacağı görüşme ile ilgili olarak, ''Birinci derecede şüphesiz ki Irak masadaki en önemli konu. Ardından bölge, şüphesiz ki görüşeceğimiz konu olacaktır. Bölgedeki son gelişmeler, burada da Suriye en önemli konu olacaktır'' dedi.

TUTUKLU VEKİLLER
Erdoğan, tutuklu milletvekilleri ile ilgili TBMM'de yasal düzenleme yapılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak da ''Bu tutuklu milletvekilleri hangi siyasi partilere aitse önce o siyasi partilerin bir defa görüşleri nedir, hangi gündemle ortaya çıkacaklar? Bunu görmek lazım. Bu iş, bu sorun AK Parti'nin sorunu değil. Onların sorunu. Onların bunu, eğer yasal çerçeve içerisinde varsa Anayasamıza, yasalara uygun bir şey ortaya biz bazı gerçekleri koyarız. Fakat şunu hiçbir zaman unutmayın; bu seçimlere giderken birilerinin milletvekili olamayacağını bile bile veyahutta bunu şöyle arkadan dolaşmak suretiyle çözer miyiz? diye farklı yöntemleri denemek, bunların demokrasinin usulleri içerisinde yoktur. Özellikle de bir hukuk devletinin içerisinde hiç mi hiç yoktur'' dedi.