Süleyman Soylu, Marmaris'teki bir otelde düzenlenen AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Eğitim Programı'nda yaptığı konuşmaya, ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk'ü anarak ve Siirt'in Pervari ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askere rahmet dileyerek başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye kurulurken muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmayı hedef gösterdiğini belirten Soylu, ''Muasır medeniyet seviyesinin üstüne sadece çelenk konularak, Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'nı istismar ederek çıkılmaz. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne Muğla'ya 3 milyar lira yatırım yaparsanız, 254 kilometre bölünmüş yol yaparsanız, köprüler, barajlar yaparsanız çıkarsınız'' diye konuştu.

Yaklaşık 2 aydır AK Parti ailesi içinde olduğunu hatırlatan Soylu, siyasette ideali olan her şeyi yeni partisinde gördüğünü dile getirdi. Soylu, AK Parti'nin Türkiye'de siyasetin, Cumhuriyetin ve ilerlemeciliğin teminatı olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile deprem felaketinin yaşandığı Van'ı ziyaret ettiklerini anlatan Soylu, şöyle konuştu:
''Bir yıl önce Van'da hepimizin yaşamaktan korktuğu ve ürktüğü tablolar vardı. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile karşısında iflas ettiği, ne yapacağını bilemediği doğal bir doğal afetle Türkiye, Van'da bir kez daha karşılaştı. Soğuk havada sokakta kalan insanlar 'acaba biz yarın ne olacağız?' diye düşündü. İşte 'lider ülke' diyoruz ya, AK Parti'nin getirdiği noktada Türkiye evsiz kalan, yarından ümidi kesilen insanları hayalleriyle buluşturdu. 15 bin 341 konut 10 ay gibi kısa bir sürede oradaki insanımıza ulaştı. Bin 15 derslik yıkıldı, 2 bin 600'ün üstündeki derslik çocuklarımızla buluştu. Türkiye, AK Parti ve devlet bu sınavdan başarıyla geçti.''

Bu arada, Soylu'nun konuşmasının ardından Muğla ve ilçelerinde AK Parti'ye katılan yaklaşık 600 kişi için katılım töreni yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem ve Süleyman Soylu, yeni katılanlara rozetlerini taktı.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden eğitim programının bugün sona ereceği bildirildi.