AK Parti Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Soylu'nun, Demirtaş'ı "AK Parti , 3500 kişilik özel ekiple seçimde hile yapacak" iddiası nedeniyle dava ettiği öğrenildi.
 
Konuyla ilgili Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca açıkama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
"Selahattin Demirtaş , hakkında AK Partinin 3500 kişilik bir özel ekiple seçimlerde hile yapılacağına dair iftirası nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
  Terörle arasına mesafe koyamayan, baskı, şiddet ve tehditi siyaset yöntemi olarak kullanan,  6-7 EKİM olaylarında söylemleriyle 23 vatandaşımızın çatıdan attırma, taşlama, yakma ve linç edilerek  öldürülmesine, vatandaşlarımızın milyonlarca lira zarara uğramasına neden olan, sonrasında "böyle olacağını bilmiyordum"  şeklinde açıklama yapan, ORDU GİRESUN havalimanı ile Nissibi köprüsü ,  iş makinalarının yakılması ve işçilerin tehdit edilmesi nedeniyle açılması geciken HAKKARİ havalimanının Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışının yapıldığı günlerde gazoz açılışı gibi ucuz  espriler ile bu önemli icraatları gölgelemeye çalışarak vatandaşlarımıza, milletimize saygısızlık yapan, temsil ettiğini iddia ettiği vatandaşlarımıza ulaşacak her icraatı engelleyen, gölgeleyen Selahattin Demirtaş bu kabul edilemez alışkanlıklarına bugünlerde "%52 ile Seçilmiş Cumhurbaşkanına İDAM" manşetleri atarak seçilmiş Cumhurbaşkanımıza sözde gözdağı veren, hükümetleri ben kurarım ne dağıtırım diyerek millet iradesinin de üstünde olduğunu ima etmeye çalışarak  millete olan bakış açısını ortaya çıkaran,  bir dönem pijama ile Başbakan karşılayan medya patronlarından iftira ve asılsız isnadda bulunma gibi kötü bir alışkanlığı edinmek suretiyle tehdit, baskı sindirme metodlarına rağmen başarılı olunamayacağının anlaşılması üzerine şimdiden seçimlere gölge düşürmek, , ülkemizin her bölgesine 2023, 2053,2071 hedeflerine yönelik olarak dünyada ve Avrupa' da sayılı projelerin  hızla gerçekleştirilmesini gölgelemeye çalışmak amacıyla 3500 kişilik ekiple seçimlerde hile yapılacağına dair yapmış olduğu asılsız isnadları, iftiraları nedeniyle ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA suç duyurusunda bulunulmuştur.
 
HİLE YAPACAK İDDİASINA SİYASETEN EN ÜST DÜZEYDEN NET CEVAP VERİLMİŞTİR. BU İFTİRANIN HUKUKEN  CEZASIZ KALMAMASI İÇİN ADLİ SÜREÇ CİDDİYETLE TAKİP EDİLECEKTİR.
 
Bilindiği üzere  bu çirkin iftira ilgili olarak Sayın Başbakanımız;
"3500 kişilik hile ekibi kurulduğu' iddiasına tepi göstererek "O kadar adice bir iftira ki, nerede bunun delili. Şimdiden birileri seçim sonuçlarıyla ilgili spekülasyon yapmaya çalışıyor. Böyle bir şey yok. Tamamıyla iftiradır. İspat etsinler ben istifa ederim veya kimse bunun sorumlusu görevden alınır"  şeklinde yanıt vermiştir.
Müvekkilim Sayın Süleyman Soylu ise; 
"Ben 45 gündür Trabzon’dayım ve burada kampanya yürütüyorum. Bırakın öyle bir şeyi biz demokrasiye kim hile yaparsa bu vatana ihanetle eşdeğer sayarız" şeklinde yanıt vermiştir."
           Her ne kadar siyaseten cesur, kararlı bir şekilde Selahattin Demirtaş ' a gereken yanıt verilmişse de yapmış olduğu bu çirkin İFTİRA nedeniyle hukukende sorumlu olması amacıyla adli makamlara başvurma zorunluluğu hasıl olmuştur. Şüphelinin bu çirkin iftirası nedeniyle  cezalandırılması için adli süreç ciddiyetle takip edilecektir.