Manisa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Atatürk Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında böyle bir tesisin açılışını yapmanın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, bayramın bu yıl farklı faaliyetlerle kutlandığını söyledi.

Manisapor'un Süper Lig'e veda ettiği bu sezon, Akhisar Belediyespor'un Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdiğini hatırlatan Arınç, Manisaspor'un Süper Lig'den düşmesi ne kadar üzücüyse Akhisar Belediyespor'un Süper Lig'e çıkmasının da o denli sevindirici olduğunu, bunun sadece Akhisar ve Manisa'yı değil tüm Türkiye'yi mutlu ettiğini ifade etti.

Arınç, Manisa'da, profesyonel sporun yanı sıra amatör sporun desteklenmesi konusunda önemli mesafeler katedildiğini ve spor denince akla sadece futbolun gelmemesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''(Ben sporcunun, zeki, çevik ahlaklısını severim) diyen Büyük Atatürk'ün bu tavsiyelerini hiç unutmamak gerekir. Son dönemlerde Türkiye'nin yaşadığı talihsizliklerden birisi de sporda ahlakın giderek yozlaşıyor olmasıdır. Ne kadar kanun çıkarırsanız çıkarın, ne kadar denetlerseniz denetleyin, bu alanda, sporun içine kötü şeyler girince spor bundan büyük yara alıyor. Dilerim ki en kısa zamanda sporda, ahlakı, çalışkanlığı ve amatör ruh içinde yarışma bilincini yerleştirmiş olalım. Manisa, bu konuda çok şükür leke almamış bir il olarak çalışmalar yapıyor.''

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile diğer yetkililerle birlikte gerçekleştirdiği havuz açılışının ardından sunulan gösteriyi izledi. Gösteri kapsamında su altında Türk bayrağı açıldı.