Soylu,seçim çalışmasını baba ocağı Of'ta sürdürdü. Soylu'yu Of AK Parti İlçe Başkanlığı'nda çoşkulu kalabalık karşıladı.  Daha sonra ise ilçe merkezinde Sevgi Yürüyüşü yapan Soylu, Of Süt işyerinin açılışını yaptı. Burada bir konuşma yapan Soylu, Trabzon'da 38 günden beri seçim kampanyaları yürüttüğünü belirterek, "Trabzon'da her gittiğimi yerde  büyük bir içtenlikle  ve büyük bir muhabbetle karşılanıyoruz. bu da bizim çalışma aşkımızı ve şevkimizi artırıyor. Yarın da Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Trabzon'a gelecek ve büyük müjdeler ve büyük projeleri açıklayacak" dedi.

Türkiye'nin koalisyon hükümetleinden çok çektiğini ifade eden Soylu, "İki gün önce Doğan medyası bir tehditte bulundu. Hürriyet Gazetesi bir manşet attı, yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Mursi idam talebiyle yargılanıyor.Yanında  da Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini veriyor. Demek istiyor ki dün Menderes'i tehdit ettik, Rahmetli Özal'a, bugün de size yapacağız. Mili iradeyi, 3. köprüyü, Kanal İstanbul'u, Marmaray'ı, bu ülkede yeni yapacağımız hastaneleri tehdit ediyor,  Diyorlar ki Ey Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu  bu ülkede 100 liranın 85'ini biz alıyorduk, şimdi ise bize 13 lira veriyorsun, geri kalan parayla engelline , gazine, hastanene, ambulans helikopteri, doktor gönderiyorsun, bunun hesabını senden soracağım. Bize diyorlar ki siz bizden hesap soramazssınız, o günler geçti artık, şimdi o millet sandıkta hesabını bir kez daha. Sizi sandığın dibine gömeyecek" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hürriyet 2 gün önce gazetesinde Sayın Cumhurbaşkanı diyor, sanki bizim Cumhurbaşkanımız Almanya'nın Cumhurbaşkanı, ağzına Sayın Cumhurbaşkanımızı sığdıramıyorlar. Sayın Cumhurbakanımızın ve Sayın Başbakanımızın arkasında tüm Türkiye dimdik duruyor. Onlara sadece Of yeter, Biz Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacağız. Türkiye'yi yarınlarıyla buluşturacağız"

Bugüne kadar elde ettikleri tecrübeleri hem Türkiye hem  de Trabzon'a yansıtmak için geldiklerini kaydeden Soylu, "Ben size evlat olmaya geldim, hizmete doymayacağız. Bugüne kadar elde ettiğimiz tüm tecrübeyi buraya yansıtmaya çalışacağız. Trabzon'da bir tarafta yeni hastanemizle, bir tarafta yeni adliye binamızla, bir tarafta, yeni hükümet konağımızla, güzel hizmetlerin altına hep birlikte imza atacağız. Marmarayı, tünenleri yapan  adamlar kızmakta haklı değil mi, Dünyanın en büyük 3.barajını Artvin Yusuf'elinde yapıyoruz. Dünyanın en büyük tünellerinden birini Ovit'te yapıyoruz,  Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapıyoruz,  onun için çelmek takmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin hızını kesmeye çalışıyorlar. Selahaddin Demitaş ile hep bir araya geldiler. Eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar. 3.500 kişilik bir tim kurmuşum Demitaş miting miting anlatıyor, benim boyumun ölçüsünü alacakmış. Ben AK Partinin teşkilat başkanıyım, benim teşkilatıma sabahtan akşama kadar baskı yapıyor, ailelerini tehdit ediliyor, ben ne yapacağım onları yalnız mı bırakacağım. Elbette onlarla beraber olacağım. Benim boyumun ölçüsünü alacakmış. Ey Selahaddin Demirtaş, sen benim boyumun ölçüsünü alamazsın, bu millet 7 Haziran'da seni sandığın dibine gömdüğünde boyunun ölçüsünü alacaksın"

Soylu, Of ziyareti kapsamında Ofspor Kulübünü ziyaret etti.