Genel Kurula AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar, Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, İstanbu Milletvekili Hayati Yazıcı, Milletvekili Oktay Saral, Ordu Milletvekili Trabzon İl Koordinatörü İhsan Şener, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İlçe Belediye başkanları, ilçe başkanları,  AK Parti YSK Temsilcisi Şeref Malkoç,  Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti Trabzon İl Başkan adayı Haydar Revi ve yüzlerce partili katıldı.

TRABZON HİLEKARLARI SANDIĞIN DİBİNE GÖMDÜ

Genel Kurul’da ilk olarak  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Trabzonlu Süleyman Soylu konuştu.
Soylu şu ifadeleri kullandı.

12 yıldır Türkiye’de büyük bir devrim gerçekleşti. 12 yıldır hayal edemediklerimizle karşı karşılya kaldık, 12 yıldır her türlü entirikaya, her türlü hileye rağmen dik durdunuz, geri durmadınız büyük bir devrimi gerçekleştirdiniz AK Partililer. 21. asrın başından itibaren büyük devrimleri büyük bir akılla ortaya koydunuz. Bu kadrolar bugün bu salonda yeni bir sözleşmeyi, 2023’ü, 2053’ü, 2071’i hayata geçirmek için imzalayacağız.

Trabzon’a minnet doluyuz, müteşekkiriz, bu ülkede bir çok darbe girişimleri ortaya koyuldu.
Bu ülkede ülkenin demokratikleşmesinin önü kesilmeye çalışıldı. Bu ülkenin kendi örfü ile kendi adeti ile karşı karşıya kalındı.
Bu millet böyle bir duruma bırakıldı. Bunlardan yılmadınız. Geri adım atmadınız. Onlar şiddet ortaya koydular. Manşetlerle sizleri sindirmeye çalıştılar. Siz yüzde 70 oy ile Trabzon’da onları sandığın dibine gömdünüz.

Bu millet bize 2014 seçimlerinde büyük bir destek verdi. 17-25 Aralık darbelerindeki entirikalara rağmen. Bu millet biz sizinle birlikteyiz dedi. Bu millet bütün bu oyunlara rağmen AK Parti ile beraber yarına ait büyük bir geleceği ortaya koymaya çalıştı.

Biz gittik her yerde yeni Türkiye’yi anlattık. Onlar gezi olaylarını yaptılar. Biz Göktürk uydusuyla ülkemizi buluşturduk. Onlar 25 Aralık darbesi yaptılar, biz hızlı tren ile ülkemizi buluşturduk. Onlar hile ve darbe yapacaklar bizler kendi arabamızı, kendi uydumuzu yapacağız.

Dünyanın ilk 10 devletinden birisi olacağız.

Paralel ile mücadelemiz devam edecektir, Yapanın yanına kar kalmayacaktır.

Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Türkiye’nin balkanlar için, ortadoğu için, Filistin için neyi ifade ettiğimizi iyi biliyoruz. Ey kadim insanlar. Bizim yolculuğumuzun hanüz daha başındayız.
Bu kongrede bu muhteşem atmosferde, bir taraftan AK Parti ailesinin kadın mensupları, genç mensupları dava arkadaşlarımız bu kutlu yolculuğulu hep birlikte gerçekleştireceğiz.
Gerileme dönemini bitirdiniz, vesayeti, yoksulluğu bitirdiniz. Bu ülkeinin insanlarını birbirine düşüren ve onların itilafları üzerinden bu ülkeyi yönetmeye çalışanların elinden aldınız. Millet devletin tepesine çıkardınız’ dedi.