AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ''Marmarayı yapan AK parti, Kanuniyi yapan AK parti, 26 havalimanından 52 havalimanına çıkartan AK parti Trabzon'u abat eder'' dedi
Trabzon Araklı ilçe başkanlığının bir restaurantta düzenlemiş olduğu toplantıda konuşma yapan Soylu,  Trabzon'un 2050'ye kadar olan projelerini hazırladıklarını söyledi.
Trabzon'da 13.3 katrilyon yatırım yapıldığını belirten Soylu, ''Ulaştırmada 1 katrilyon yatırım, eğitimde 1 katrilyon yatırım, gençlik ve sporda 500 trilyon yatırım sadece  Trabzon'da yapıldı. Trabzon 13 yıldır büyük hizmetlere imza attı. Bir çok vilayetten kendisi ile nüfüs olarak eşit olan vilayetten kat ve kat büyük hizmetler aldı'' şeklinde konuştu.
Soylu, Trabzon talep eden bir şehir, büyüyen bir şehir olduğunu dile getirerek, ''Sadece kendi 766 bin insanıyla değil etrafında kafkasya, bir taraftan orta doğu, bir taraftan avrupaya açılan bağı ile birlikte önemli bir cazibe merkezi. Güçlü ve etkin bir merkez. Trabzona yapılan yatırımlar aynı şakilde devam edecek'' diye konuştu.
Trabzon'a çok güçlü projelerle yatırım yapılacağın söyleyen Soylu, şunları kaydetti:
 '' Bugüne kadar yapılan yatırımların hepsi devam edecek. Eğitimde Araklı dahil olmak üzere size topluca süprizlerimiz var. Hem ticari hayatının hem hareket kabiliyetinin daha fazla artırabilecek güzel süprizler hazırlıyoruz. Bütün alanlarda kültür ve turizm alanında Trabzon'u turizmin cazibe merkezi haline getirceğiz. Kış turizmini cazibe haline getireceğiz. 12 ayı cazibe merkezi haline getireceğiz.  Bunun  dışında ulaştırma yatırımları yapılacağını belirterek, her alanda Trabzon'u 2050'ye kadar olan projelerini planlıyoruz. Trabzon'u herkesin yaşamak istediği, herkesin dinlendiği bir şehir ancak bu kadar planlanabilir, bu kadar güzel şehir haline getirilebilir olduğunu göstermek için bunu siyasi iradeyle ileriye taşıyacağız. Marmarayı yapan AK parti, Kanuniyi yapan AK parti, 26 havalimanından 52 havalimanına çıkartan AK parti Trabzon'u abat eder. Burdan milletvekili yok diyenlere Araklıya açık çek veriyorum. Ben emrinize amadeyim. Bütün arkadaşlarımız emrinize amade. 24 saat ne zaman isterseniz emrinize amadeyim. Araklıdan bir milletveki adayı olmamasının eksikliğini ben size çektirmeyeceğim. Hep birlikte gayret edeceğiz.
Toplantıya Soylu'nun yanı sıra AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayları Mazhar Yıldırımhan, Erdem Sürmen, Necmi Mazlum ve vatandaşlar katıldı.
Öte yandan Soylu Araklı İlçesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.