Ak Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Erdem Sürmen, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde seçme ve seçilme yaşının 25’e indirilmesi ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu tarafından ise seçme ve seçilme yaşının 18’e indirilmesinin gündeme getirilmesi gençlere siyasette ne kadar önem verildiğini göstermektedir” dedi.

Gelecek nesilleri çok daha büyük sorumluluk yüklemek için  AK Parti’nin  kurulduğunu belirten Sürmen, “Gençlerimiz daha erken olgunlaşacaklar. Daha erken karar almanın sorumluluğunu hissedecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız 18 yaşında da gençlere seçme ve seçilme hakkı tanıyacağız diyerek  gençlere çok büyük sorumluk ve misyon yüklemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde o zaman Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yardımcılığı görevini yürütmekteydim. Bu dönemde Sayın Başbakanımız seçme ve seçilme yaşını 25’e indirerek siyasette gençlerin de daha çok yer alması gerektiğini belirtti. Gençlere güveniyorum, siyaset arenasında Türkiye’nin geleceğinde gençlerinde söz sahibi olmasının yolunu açmıştır. diye konuştu.

Seçme ve seçilme yaşıyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor, “Seçme yaşı 18 olduğuna göre, seçilme yaşı neden 30 olsun. Zor olan seçmektir. İyiyi kötüden ayırt etmektir önemli olan. Biz asla böyle bakmadık. Ecdadımızdan aldığımız mirasla olaya baktık. Bir devri kapatıp, bir devri açan Fatih'in yaşı neyse, olaya öyle baktık. Şimdiki hedefimiz, seçme ve seçilme yaşının 18 olmasıdır" dedi.

Gençler üzerinden Türkiye'ye ağır bedeller ödetilmek istendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Mısır'da yaşanan acıları gördük. Ukrayna'da gördük. Gençler üzerinden kurulan tuzaklar bu ülkelere ağır bedeller ödetti, ödetiyor. Türkiye üzerinde aynı oyunu oynamak, gençler üzerinden Türkiye'ye aynı ağır bedelleri ödetmek istiyorlar. İşte şu anda ortak bir acıyı yaşıyoruz. İnsani bir trajedi üzerinden bile kamplaşma, kutuplaşma üretebiliyorlar" dedi.

Sürmen, Allahımıza şükürler olsun ki gençlere siyasette çok güvenen ve sorumluluk vermek isteyen bir Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız var, . Bize güvenen ve inanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu”na çok teşekkür ediyoruz, onların güvenine layık olmaya çalışacağız”