Trabzon Ak Parti Milletvekili aday adayı Erdem Sürmen, sağlıklı, bilinçli ve mutlu nesillerin yetişmesi, gençlerimizin geleceğine sahip çıkmak için tüm halkımızın Yeşilay haftasını kutladığını söyledi.

 Sürmen,  1-7 Mart Yeşilay Haftası olması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Bugüne kadar halkımız ve gençlerimiz Yeşilay haftasına sahip çıktığını belirten Sürmen, “Çok bilinçli ve sorumlu gençlerimiz yetişiyor. Sağlıklı, bilinçli ve mutlu nesiller için tüm halkımızın Yeşilay Haftasını kutluyorum” dedi.

 Dünyada 180 milyon kişinin uyuşturucu batağına saplandığını ifade eden Sürmen, “ Bunlardan 75 milyonu bağımlı. Bu rakamlar çok hızlı şekilde artmakta,  sosyal, ruhsal, bedensel tahribatın yanında uyuşturucu kullanımı yaklaşık 2 trilyon dolarlık maddi kaybı da beraberinde getirmekte. Türkiye’de yapılan araştırmalarda ise  yasa dışı maddeleri en az bir kere kullananların oranının nüfusun yüzde 2,7'si. "Hiç kuşkusuz yüzde 2,7 oranı diğer ülkelerle kıyaslandığında oldukça düşük bir oran. Ancak bu oran hızla artış göstermekte. İnanıyorum ki ülkemizde meseleye daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olan kişiler daha yoğun eğilmesiyle bu artışın önü kesilecektir. Çocuklarımıza ve gençlerimize bir zihin dünyasını açarken onlara milli, manevi, ahlaki ve insani değerleri de en azami şekilde aktarmak, eğitimin temel amacı olmalıdır. Türk  gençliği, gelişmiş ülke gençlerinin yaşadığı acı tecrübeleri yaşamadan geleceğe yürüyecektir” dedi.