Taraf muhabiri Mehmet Baransu, Başbakan Erdoğan'ın "dindar gençlik yetiştirmek istiyoruz" sözlerini sert bir dille eleştirdi.

"Siz önce partinizi dindarlaştırın..." diyerek eleştirilerine başlayan Baransu AK Partili vekiller ve bakanların da içinde olduğu çeşitli açıklamalarda bulundu. Öyle ki Baransu "Dinle hiç ilgisi olmayan yaşantılarına odaklanın. Hatta o konuşmayı size hazırlayan ekibe bakın. Yani partinizi önce dindarlaştırın" dedi.

İşte o sözler:

"Sayın Başbakan, siz dindar gençlik yetiştirmeyi boş verin; bazı partililerinizin (ki içinde bakan, milletvekili gibi üst düzey isimler var), dinle hiç ilgisi olmayan yaşantılarına odaklanın. Hatta o konuşmayı size hazırlayan ekibe bakın. Yani partinizi önce dindarlaştırın.

Bu isimlerden bazılarının devirdikleri çamların sizin de kulağınıza kadar geldiğini biliyorum. Emine Hanım'a bazı eşlerin yaptığı şikâyetler gibi. Sekreter, kadın, para ilişkisine odaklanın.

Günah kişiseldir ama siz dindar gençlik diye açıklama yapınca aklıma bunlar geldi. Siz partinizi dindarlaştırın, bizi bize bırakın."