Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı törende terörle ilgili açıklamalarda bulundu. İsmet Yılmaz, "Devletin, milletin karşısına silahla çıkanlar, cevabını alacaktır" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ BİRİLERİ İÇİN MESLEK

Şehit ailelerimizin sonuna kadar yanında yer almamız gerekiyor ve acılarını paylaşmamız gerekiyor. Bizim millet olarak öncelikli insani görevimiz budur. Terör birilerinin nemalandığı, rantını yediği bir sektör haline geldiğinde buna yol açan asıl etkenleri ortadan kaldırsanız da bir şekilde varlığını sürdürür. Terörün gerekçesi olarak gösterilen talepleri yerine getirmiş olsa bile terör örgütü hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eder.

Çünkü terör artık birileri için bir meslek, bir geçim kapısı, Kürt insanının sırtından rant yeme vasıtası haline gelmiştir. Terör örgütünü açılım da durdurmaz, demokratikleşme de. Ancak şu noktayı özellikle vurgulamak gerekiyor; terör örgütünü açılım durdurmaz fakat onun insan kaynaklarını giderek azaltır, ona katılımı azaltır, uzun vadede de kurutur. Bugün sorun terör örgütünün nasıl tasfiye edileceği sorunudur. Bugün sorun tasfiye sonucunda örgüt yöneticileri olan tasfiye memurlarına ne pay verileceği sorunudur. Şundan emin olun ki, milletten aldığı destekle bu hükümet milletinin hakkına zerre kadar halel getirecek hiçbir çalışma yapmaz.

TERÖR ÖRGÜTÜ TAŞERON

Demokratikleşme yolunda atılan adımların, terör örgütünün amacının üzüm yemek değil, bağcı dövmek olduğu gerçeğini yalın bir biçimde gözler önüne sermiş olması bile terörle mücadelenin psikolojik boyutu açısından önemli bir başarıdır. Bugün artık terörün Kürt insanının menfaati ve huzurunun değil, birilerinin rant heveslerinin olduğu gün gibi ortaya çıkmıştır. Şimdi bakın bu terör örgütü aynı zamanda taşeron olarak da kullanılıyor.

Bu örtülü operasyonları yürütenler, kendi elemanlarıyla Türkiye’ye karşı bir terör eylemi yapmak isteseler her profesyonel elemanın onlara maliyeti en az 5 ila 10 bin dolar olur ama bu ülkenin veya komşu ülkelerdeki eğitimsiz ve dünyadan habersiz Kürt çocuklarını alıp kullandıklarına, onlara aylık maliyeti 50, bilemediniz 100 dolardır. Kendi profesyonel elemanını kaybettiği durumda bunun toplumsal bir etkisi olacaktır. Taşeronların patronlarına ama terör elebaşlarına aldanan genç vatandaşımız öldüğünde onların ardında güçlerin bir kaybı yok, PKK’nın tepesindekiler içinde yok, onların umurunda değil. Eşkıyaya hak ettiği cevabı vererek yolumuza devam edeceğiz.

CEVABINI SİLAHLA ALACAKLAR

Devletin, milletin karşısına silahla çıkanlar cevabını silahla alacaktır. Bu terörle mücadele işinin birbirinden ayrılmaz iki boyutu var. Birisi suçlu ile suçsuzu ayırma hassasiyeti, diğeri kararlılık, mücadelede asla gevşeklik göstermemek. Biz hükümet olarak bu ikisini hayata geçirme azmi içerisindeyiz. Bir taraftan bir masumu incitmeme, diğer taraftan da teröre taviz vermeme çabası içerisindeyiz. Demokratikleşme yönünde atılan adımlardan da vazgeçmeyeceğiz. Güvenlik yok ise özgürlükler de risk altındadır. Amacımız hem ekmeği büyütmek hem de özgürlükleri artırmaktır” ifadelerini kullandı.