Trabzon Belediye Meclisi’nde bugün Akyazı tartışması yaşandı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz, Numune Hastanesi’nin taşınması, AKSA Elektrik Dağıtım Şirketi’nin faaliyetleri ve Akyazı Projesi ile ilgili çarpıcı sorular sordu.
Numune Hastanesi’nin taşınıp taşınmayacağı soran Yılmaz, Aksa ile ilgili olarak ise, “Trabzon’da elektrik dağıtım ihalesini kazanan ÇEDAŞ AKSA Dağıtım Şirketi, şehrimize ve vatandaşlarımıza büyük zorluklar yaşatmaktadır. Özelleştirmeden önce şehrimizde senede birkaç kez elektrik kesilirken, AKSA’ya geçtikten sonra haftada 3 veya 4 kez elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Bu kesintiler anında giderilmediği gibi yardım çağrıları da cevapsız bırakılmakta arızalara müdahale günlerce sürebilmektedir. Şehrimize hiçbir yatırım yapmayan ÇEDAŞ sadece fatura tahsil etmekle uğraşmaktadır. Evimizdeki bütün elektronik eşyalarımız heba olmuştur. Siz bu konu ile ilgili AKSA ile görüşüyor musunuz, şehrin menfaatleri adına halkı savunuyor musunuz” diye sordu. Ardından da Akyazı ile ilgili soru soran Yılmaz, “Akyazı’yı yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Önceden deniz hemen önümdeydi şimdi 2 kilometre ilerde” dedi.
Yılmaz’ın sorularına cevap veren Gümrükçüoğlu, Numune Hastanesi’nin taşınması ile ilgili olarak, “Numune Hastanesi önceden kararlaştırıldığı gibi Kaşüstü’ne taşınmıştır. Önceki projeden bugüne bir değişiklik yapılmamıştır. Sadece Trabzon’da ki kısımda acil cerrahi ve acil dahiliye bölümleri hizmetlerine devam edecektir. Onkoloji’nin de taşınması söz konusu değildir” diye konuştu.

AKYAZI BU ŞEHRİN UFUK PROJESİDİR
Akyazı ile ilgili olarak ise, “Akyazı projesi bu şehrin ufuk projesidir. Açılış projesi. O bakımdan sizin önünümzedik deniz 2 kilometre ileri gidecek tabi. Orada toplumun yararlanacağı dev projelerden şehri uzaklaştırmamak lazım. Benim önümden de deniz gider, sizin önümüzden de gider. Dünya örnekleri biraz farklı. Ülkelerini geliştirmeye gayret gösteriyorlar. Biz önümüzdeki denizin gereken yerlerini doldurmaktan hiç imtina etmeyelim. Benim önümdeki manzara 3,5 evin yararlanımını bozabilir. Ama önemli olan kentin yararlanışı” dedi.

ÇEDAŞ SOKAK LAMBALARINA FATURA İSTİYOR
AKSA ile ilgili olarak ise, “Aksa ile görüşme tabiî ki yapıyoruz. Özellikle alt geçitlerin elektriklerinin kesilmesi ve sokak aydınlatmaları konusunda görüştük. Alt geçitlerimizin sönen ışıkları artık yanıyor. Sokak aydınlatmalarında da şuanda her hangi bir problem yok. ÇEDAŞ bizden abone olup sokak aydınlatmalarına fatura ödememizi istiyor. Biz zaten ilgili yerler için aboneyiz. Fakat şehrin aydınlatması söz konusu olduğunda bunun devlet tarafından karşılanması gerek. EPDK ve Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile yazışmalarımızı yaptık. O sorunu da halledeceğiz. Bahsettiğiniz arızalarla ilgili olarak hal kımızından şikayetler gelmektedir. O konuyu da ayrıca ilgilileri ile tekrar tekrar görüşeceğim” diye konuştu.

Trabzon Belediye Meclisi Encümen Üyeliği seçimleri de sonuçlandı. Yapılan seçimler sonucunda. Sezgin Yılmaz, Nihat Demir ve Temel Hatipoğlu seçildi.
Trabzon Belediyesi İmar Komisyonu'na üyeliğine de Seyfullah Kınalı, Temel Hatipoğlu, Necati Armutçu, Kemal Kılıç ve Müslüm Hamzaçebi yapılan oylama ile seçildi.
Ardından da diğer komisyonlarında seçimelri yapıldı.