[endif]-- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Merkez İlçe 9. Olağan Kongresi Park Restoran’da yapıldı. Mehmet Yılmaz’ın tek aday olduğu kongre yaklaşık 1,5 saat gecikmeli başladı.
İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan kongre ardından ise Divan Kurulu’nun seçimi ile devam etti. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bozer’in Divan Başkanlığını yaptığı kongeye MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Genel Sekreteri Abbas Bozer, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlivan, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Sögütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Işıklar Belediye Başkanı Alişan Bayram, ilçe başkanları, MHP Trabzon Milletvekili adayları Sabri Sadıklar, Nurcan Yazıcı, Halil Memiş, Osman Karaduman, eski İl Başkanları Muhammet Öztürk, İlhan Soydan ve delegeler ile çok sayıda vatandaş katıldı.


BUGÜN YAŞADIKLARIMIZIN AMBALAJI DEĞİŞİK
Divan Başkanı Bozer, eski Merkez İlçe Başkanı Özçelik’e teşekkür ederek, başarılar diledi. Konuşmasına Azerbaycan’da Ermeni’lerin yaptığı “Hocalı Katliamı”na da değinen Bozer, şöyle devam etti:
“Türk nerde varsa, Türk düşmanları da orada. Bugün yaşadıklarımızın aynısını geçmişte de yaşadık. Sadece bugün, yaşadıklarımızın ambalajı değişik. Muhtevası aynı. Önce etnik çatışma ortamı doğurarak daha sonra etnik temizlik hareketine girdiler. Şimdi aynısını yapmıyorlar. “Biz Ermeniyiz” diye bağıranların düştüğü duruma bakınız...”


YÖNETİM KENDİNİ BAŞARILI GÖRMÜYOR
Bozer’in, konuşmasının ardından Faaliyet Raporu’nun okunması ile kongre devam etti. Faaliyet raporunda “Biz oy olarak Genel Seçimlerde Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Ancak istediğimiz oy potansiyelini yakalayamadığımız için yönetim olarak kendimizi başarılı görmüyoruz” ibaresi öne çıktı.


ÖZÇELİK, GEÇ KALDI
Siyasi konuşmalarla devam eden kongrede ilk olarak eski İlçe Başkanı Cemal Özçelik’e söz verildi. Ancak Özçelik, henüz salona gelmediği için Nurcan Yazıcı bir konuşma yaptı.


HOCALI KATLİAMINI SOYKIRIM OLARAK TANIMALIYIZ
Yazıcı konuşmasında Hocalı Katliam’ının 20. Yıl Dönümü olduğunu hatırlatarak, “Ülkem, sözde ermeni soykırımı iddiası ile itibarsızlaştırılırken hala bu uzaktan seyretmekle yetinen, bu olaya “PKK kadar zarar verecek” doğrusunu göremeyenlere hayretle bakıyorum. Eylem birliğinden önce her konuda olduğu gibi bu konuda da yani itibarsızlaştırma konusunda da fikir birliği içinde olmalıyız. Özellikle Hocalı katliamının soykırım olduğun önce kendi insanımıza sonra insanlığa anlatmalıyız” dedi.


32 BİN OY İLE DEVREDİYORUM
Yazıcının konuşmasını tamamlamasının ardından salona gelen Özçelik, bir konuşma yaptı. Özçelik şunları kaydetti: “10 yıl önce devraldığım Merkez İlçe Başkanlığını 32 bin oyla arkadaşlarımıza teslim etmenin gururunu yaşıyorum. Tabi bu istediğimiz bir oy oranı değil. Hatalarımız oldu, imkan dahilinde en iyisini yaptığıma inanıyorum. Üyeliğimden şeref duyuyorum” dedi.

TRABZON’DA YENİDEN YAPILANMA
Özçelik’in ardından ise Trabzon Milletvekili Koray Aydın bir konuşma yaptı. Alkışlarla kürsüye gelen Aydın, “Kongre süreçleri önemlidir. Partimizi geleceği hakkında ki düşüncelerimizi beyan eder aynı zamanda içinde yaşadığımız ilin geleceği hakkında ki görüşleri beyan eder. Trabzon’da kongre sürecini hemen hemen tamamladık. Sadece ertelenmiş bir ilçe seçimiz kaldı. Ve en sonunda da il kongresini yaparak Trabzon’da ki yeniden yapılanmamızı tamamlayacağız. Bu süreç ve bu süreçle yeniden görev alan arkadaşlarımızla taze kan oluşur geleceğe umut ve beklentiler oluşturulur” dedi. 


HABERİN DEVAMI 2. SAYFADA






BU KADAR OYU ALACAKKADAR BAŞARILI DEĞİL
“Seçimler yapıldı, AKP 3. defa yeniden iktidar oldu. Üstelik oylarını arttırarak iktidar oldu. Bu süreç ve bu süreçte yaşananlarla ilgili olarak elbette kendi aramızda bu süreci irdeleyecek, bu sonucu doğuran olayları tahlil edecek ve bunlardan dersler çıkararak geleceğimizi yeniden planlayacağız. Ama değerli arkadaşlar şunun altını çizmekte fayda var. Ben şahsen AKP’nin izlediği politikalar ve bu millete yaptıkları bu oyu alacak kadar başarılı olduğuna inanmıyorum. Bu sözümün altını da çiziyorum.
Siyahı beyaz gibi göstermeye başararak, bunca başarısızlığı üstüne örtmeye başarana bu iktidarın bu tavrı da bizler tarafından iyi anlaşılması irdelenmesi gerekir. Hangi konuda iyi gidiyor iyi gidiyor. Türkiye hangi konusunda iyi gidiyor”


TRABZON BÜYÜKŞEHİR OLMADAN KRİTERİNİ KAYBEDECEK
Trabzon’un verdiği göçe Büyükşehir üzerinden değinen Aydın, “975 bin nüfusumuz vardı, 757 bine düştü… Bir önceki yıla göre yine düştü. Bu iktidarın büyükşehir vaadi sunduğu 7 bin üstünde kaldı. Böyle anlaşılıyor ki Trabzon Büyükşehir olmadan büyükşehir olma kriterini kaybedecek” dedi.


SÜSLÜ PÜSLÜ LAFLAR CİLALANMIŞ KAMUFLE EDİLMİŞ
Trabzon’un AK Parti iktidarında kaybettiklerine dikkat çeken Aydın, “2 milletvekili kaybettik. Yani süslü püslü laflara güzel sözlere cilalanmış kamufle edilmiş gerçeklere karşı asıl gerçekler ortaya çıkarılmalı.
Doğu Karadeniz Bölgesinde yoksul sayısı 363 bin kişi. Bir yıla göre yoksul sayısı bir önceki yıla göre 61 bin arttı. Bu rakamlar Trabzon’un geleceği açısından korkunç. Neresinden tutsan elinde kalır” diye konuştu.


ÇAMBURNU’DA 5 BİR KİŞİYİ İŞE KOYACAKLARDI
İktidar tarafından verilen Çamburnu Tersanesine 5 bin işçi alınacak sözünü de hatırlatan Aydın, “2 seçimdir Trabzonluya sundukları Çamburnu Tersanesine 5 bin kişi alacağız söylemi, 2 senedir havada kaldı.
Ulaştırma Bakanlığına soru önergesi verildi ve verilen cevapta bu konuyu 2015 yılından sonra bırakıldığı söylendi. Yani buradan anlayacağımız bu konunun önümüzdeki seçime kaldı. Bize 2 seçimden önce sunduğu vaati iktidar partisi yedi, yuttu, çiğnedi sonra bir kenara bıraktı. dira partisi yedi yuttu çiğnedi sonra bir kenara bıraktı” ifadelerine yer verdi.




HALA AKYAZI PROJESİNİ CAKA SATA SATA LUTUF GİBİ SÖYLÜYORLAR
Konuşmasında Akyazı Projesine de değinen Aydın, “2007 seçimlerinde Başbakan söylemini aklınıza getirin. Bir Lütuf gibi önümüze koydular. Şimdi bakıyoruz, Bursa yapıyor, Eskişehir yapıyor, Antalya’da maç oynanıyor. Caka sata sata hala Akyazı Projesini lütuf gibi söylemen Trabzon insanına hakarettir.
Perşembe günü Ankara’da Trabzon etkinliklerindeydim. AK Parti yöneticilerinden bir tanesi müjdeler olsun diyor. Akyazı Projesinin dolgusu Ağustos ayında bitiyor diyor.
Her verdikleri kuruşu bir ikrammış bir lütuf gibi koklata koklata yapmalarını, sonra bunları gözümüzün içine sokmalarına ben tahammül edemiyorum. Bu iktidara benim verdiğim 1 yıllık süre dolduktan sonra bu işleri enine boyuna çok konuşacağız.
Çünkü vaat verenlere yapacakları için böyle bir süre verilmesi doğaldır. Ama süre dolduktan sonra yaptıklarının ve yapamadıklarını hesabını soran bir muhalefetle karşı karşıya kalacaktır” dedi.


EKONOMİ DUVARA TOSLADI
Aydın, hükümeti ekonomi ile ilgili konuşan Aydın, “Ekonomi ne oldu. Türkiye ekonomik olarak duvara tosladı. İşler kötü gidiyor. Kuşatılmış, zapt edilmiş yazılı ve görsel basın bu gerçekleri ne kadar saklasa da Türkiye ekonomi olarak duvara tosladı. Geçmişte çok siyasi iktidar gördük te ben böyle u dönüşü yapanları hiç görmedim” diye konuştu.
Aydın konuşmasına ardından hükümetin dış politikasını eleştirerek devam etti.


HEP BİRLİKTE HİZMET ZAMANI
Başkan adayı Mehmet Yıldız yaptığı konuşmada, “size söz veriyorum. Ülkemiz 10 yıldır çok ciddi sınavlardan geçirilmektedir. Hatta tam anlamıyla narkozlanmıştır. Türk milletini uyandırmak bizim sorumluluğumuzdur. Kanunsiz ve uygunsuz hiçbir oluşumun içinde olmadan tamamen milletimizidne alacağımız güçle Türkün demokratik mücadelesinin meşru alanı içinde bulunmaktadır. Bu meşru alan ise MHP’dir. Bütün bu sıkıntılarla mücadele azmini milli ve manevi değerlerimizden almaktayız. O zaman hep birlikte hizmet zamanı” ifadelerine yer verdi.