CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Turgay Göngör, CHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Yaklaşık 1 yıl önce atama ile geldiğini hatırlatan Güngör, “01 Nisan / 13 Mayıs 1012 tarihleri arasında il başkanlığımızca daha sonra belirlenecek tarihte gerçekleştirilecek CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanlığına adaylımı buradan sizler aracılığı ile tüm partililerimize ve halkımıza açıklıyorum” diye konuştu.



DAHA DONAMLI BİR YÖNETİM
CHP Trabzon Merkez İlçe Kongre ve ön seçim delegelerinin de saptandığını kaydeden Güngör, “109 muhtarlık bölgesinin 391 kongre delegesi ile 791 ön seçim delegesi belirlendi. Çoğunluğu yeni isimlerden oluşan delege tablosu, üyelerimizin önemli kısmından bizlere ulaşan olumlu tepkileri de dikkate alarak, son bir yıllık sürede atanmış olarak hassadiyetle ve düsürtlük temeli üzerine inşa ettiğimiz yönetim anlayışımız ve çalışmalarımızı bir dönem daha donanımlı ve daha etkin bir şekilde, tüm partililerimizi kucaklayarak, birilerinin değil CHP’nin ve ilkelerinin adamı olarak güçlü bir yönetim oluşturarak sürdürmek istiyorum” dedi.



İCAZET ALMADIM
Hedefinin CHP’yi Trabzon Merkez İlçe’de 1. Parti yapmak olduğunu ifade eden Güngör, eleştirilere de cevap verdi. Kamuoyunda kendisinin “Birilerinin adamı” olmakla suçlandığını altını çizen Güngör, “Zaman zaman birilerinin adamı yapmakla lanse ediliyorum. Biz birilerinin adamı değil, CHP’nin adamı, cengaveri, yoldaşıyız. Kimsenin adamı değilim. Ben buraya gelirken kimseden icazet almadım. Eski il Başkanlarımı, Belediye Başkanlarımı, milletvekillerimi aradım. Dün 2 Trabzonlu Milletvekilimle görüştüm. Ancak ben onlara ‘Merkez İlçe Başkanlığına aday olacağım ne düşünüyorsunuz’ diye sormadım. “Ben aday oluyorum bilginiz olsun” dedim. Hiç kimseden icazet almadım. Biz gururlu adamlarız. İlkelerimizden taviz vermeyiz. Bizi eleştirenler yanlış yapıyor. Onları daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

KAYNAK: