Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) Parti Okulu Eğitim Programı kapsamında Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve partililer fındık üreticilerine yardım etmek maksadıyla fındık bahçesine girerek fındık topladı.

Chp Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve Chp İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon'un Yomra İlçesi Yenice Köyü'nde, partililerle birlikte fındık üreticisine yardım etmek maksadıyla fındık bahçesinde fındık hasadına katıldı.

Chp, Parti Okulu Eğitim Programı Kapsamında fındık toplayan Canalioğlu, Karan ve Partililer tek tek dallardan asılarak fındık üreticisinin sıkıntılarını dile getirdi.

Fındığın hak ettiği değeri alması gerektiğini ifade eden Chp Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, üreticinin hak ettiği fiyatı alamadığını söyledi. Fındığın toplanmasının gerçekten çok zor bir süreç olduğunu belirten Canalioğlu, " Önce daldan topluyorsun, patoza veriyorsun,

harmana seriyorsun, kurutuyorsun ve ondan sonra tüccara veriyorsun. Bizim amacımız fındığın hak ettiği değeri almasıdır. Bugün 3.5 TL'ye tüccara fındık verilmektedir.

Bu çok zor bir durumdur. Ama ne yazık ki bu hükümet tarımı, hayvancılığı öldürdüğü gibi milli ürünümüz olan fındığı da yok etme durumuna getirmiştir. Fındığını toplanması da geleneksek bir süreçtir. İlerleyen süreçte fındık para etmeyeceğinden insanlar fındığı dalda bırakmak zorunda kalacaklar. Böylece fındığı dışardan ithal etmek zorunda kalacağız. Tıpkı hayvan ithal ettiğimiz gibi. Çay ithal ettiğimiz gibi fındığı da ithal etmeye başlarsak hiç şaşırmayalım" dedi.

Chp Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise fındığı gündemde tutmak istediklerini belirterek, "Parti Okulumuzun hayata geçirdiği bu proje fındığı gündemde tutma adına çok olumlu bir proje. Bu doğrultudan Parti Okulu'ndan bir arkadaşımızın proje kapsamında aramızda bulunuyor. Kendisi bize projede denetmenlik yapıyor. Gelecek yıllarda bu projeleri genişleterek Trabzon'unun fındık olan tüm ilçelerinde hayata geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Volkan Canalioğlu'na ve Chp Trabzon İl teşkilatına teşekkür eden fındık üreticisi Ayşe Çalık ise, dallarda fındığın olmadığını, olana da para verilmediğini belirterek "Sesimizi duyarlarda inşallah fındığa para verirler,

düğün yapacağız. Dalda fındık yok neyle yapacağız bilmiyorum. Fındık toplayanı düşünen yok. Sadece alıp yemeyi biliyorlar. Onun için lütfen fındığa para versinler" şeklinde konuştu