KARAN BIRAKMAYACAK !

CHP Trabzon il başkanlığı için gündeme sürekli yeni isimler gelsede, mevcut başkan Yavuz Karan'ın kararı, bu yeni isimlerin şansı noktasında önemli.  Karan, sessiz sakin duruşuna rağmen genel merkez ile bağlarını çok sıkı tutan bir il başkanı. Son Ankara ziyaretinde önemli temaslarda bulunmuş, ilçe kongreleri ile ilgili genel merkez ile istişare yapmıştı. Karan'ın yakın dostlarına yeniden il başkanı adayı olacağını ve kazanacağından emin olduğunu söylüyormuş. Sahaya baktığımızda da Karan'a karşı yarışa girecek net bir isim şu an görülmüyor, Yani şimdilik Karan ile devam gibi gözüküyor.

CANALİOĞLU MU, PEKŞEN Mİ?

CHP kanadı 2014 yerel seçimleri için isim arayışına şimdiden başladı. Belediye başkanlığı yarışında belediyeyi kaybeden Volkan Canalioğlu'nun, milletvekilliğinden istifa edip yeniden Trabzon Belediye Başkanlığına aday olacağı iddiaları ağır basıyor. Ankara nezdinde de Canalioğlu biraz sakin, riskli işlere pek girmiyor, karışmıyor. Eğer genel merkezden yeniden aday olmayacağı yönünde bir işaret görürse Volkan Abi yeniden Trabzon'a döner, belediye başkan adayı olur. Birde hukukçu Haluk Pekşen ismi CHP'de ön plana çıkıyor. Bilgili, tecrübeli, deneyimli bir isim ve siyaseti iyi kokluyor. Trabzon'u uzaktan izliyor, tahlil ediyor, derin müdahelelerde bulunuyor. Milletvekilliği için yaptığı hamlede genel merkezin "Bekle" dediği Pekşen, belkide genel merkezden yerel seçimlerle ilgili işareti aldı. O nedenle sesini çıkarmadı. CHP Pekşen gibi bir ismi kaybetmez. Mutlaka bir yerde değerlendirir. Bu yerin doğduğu yer olan Trabzon olması muhtemel. Belediye başkanlığı olmazsa Pekşen bir dahaki dönemin ya Trabzon ya da Ankara milletvekili adayıdır.

MHP'DE SAFLAR NETLEŞİYOR

Trabzon MHP'de saflar yavaş yavaş netleşiyor. Merkez İlçe Başkanı Cemal Özçelik'in aday olmayacağını duyan etkin isimler kulislere başladı. Merkez ilçe için şu ana kadar ortaya çıkan en net isim Oktay Kaplan. Kaplan "MHP için her zaman göreve hazırım, elimi her zaman ki gibi taşın altanı koyarım, istişarelerimiz sürüyor" diyor. Şu anda Kaplan'a rakip görülmüyor. İl Başkanlığı içinde Muammer Demeli'nin adaylığı netleşti gibi. Fakat Demeli ile ilgili bazı ilçelerde özelliklede Muhammet Öztürk'ün isminin çok sayıldığı bazı ilçelerde sıkıntı var. Muhammet Ötürk'ün bu isimlerle ilgili tavrının nre olacağı da merak konusu.

AK PARTİ'DE SESSİZLİK HAKİM?

Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı seçiminin ardından büyük bir sessizlik hakim. Herkes beklemlediği sonuçların analizini yapıyor. Kaybedenlerde, kazananlarda. kimileri bu sonuçlara göre Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar il başkanlığına aday olmaz diyor. Kimileri ise "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı bir isim olan Adnan Günnar yoluna devam eder. Onu yerinden etmeye ne Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun nede parti kurucularının gücü yeter" diyor. Başkan Günnar net tavırları olan bir isim. Bunu Zeki Kavanoz'a verdiği destek ile göstermişti. Bakalım kendi il başkan adaylığı içinde net bir tavır ortaya koyup süreci belirleyici kişi olacak mı? Yoksa o da işi genel merkeze mi bırakacak?

KİM HEDEF ŞAŞIRTTI?

Genç, dinamik ve girişken. hem Ak Parti'nin hem de Trabzon Belediyesi'nin hızlılarından. Aslında önceleri öyle pek tanıyanı edeni yoktu. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun etrafında fazla görününce, ismide nam saldı şehre. Kolay kolay kimseye kötülüğü olmaz. Kin tuttuğu adamıda zor affeder. Özelliklerine fazla daldık, yahu kim bu diyeceksiniz. Öyle abartılacak bir isim değil. Bizim Halil İbrahim Demirtaş'tan bahsediyoruz. Trabzon Belediye Meclis üyesi, Trabzon Belediyesi 3. özel kalemi… Merkez ilçe başkanlığı için ismi çok ön plana çıktı. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun adayı dendi. Temel Altunbaş ismi gündeme geldiğinde "çekilecekmisin" dedik. "Hayır sahadayım" demişti. Çalıştı da. Ankara'ya bile gitti. Gelince işler değişti. "Temel abimin yanındayım" dedi. Şimdi anlıyoruz ki Demirtaş ile hedef şaşırtıldı, Altunbaş ismi yıpratılmadı. Peki bu süreçte Demirtaş ismi yıprandı mı? Bunu biraz irdelemek lazım. Birde İl Başkanlığı seçimi var. Bakalım bu seçimde hedef şaşırtacak kişi kim olacak?

GÜNNAR: NİSA SURESİ 135. AYET

sosyal Paylaşım sitelerini zaman zaman gözlemliyoruz. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından önemli hatırlatmalarda bulunmuştuk. Bu kez gözümüze Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar'ın sayfası çarptı. Başkan Günnar pek sık kullanmıyor sosyal ağı. Duvarındaki son paylaşımda aslında, haberi olmadan yapılan bir şey. Aslında okuyunca "Başkan bunu bir kez daha yapmıştı bir kongrede" diyeceksiniz. Fakat bu başkanın duvarına başkası tarafından etiklenen bir yazı. Kimilerine göre başkanın seveni, kimilerine göre onu uyarmak isteyeni. İsterseniz okuyup kararı siz verin. İşte sayfasına etiklenen o yazı. Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa, Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. (NİSA suresi 135. ayet)