Trabzon’da hafta sonu silahların patladığı ve iki kişinin yaralandığı Değirmendere Ülkü Ocakları Şubesi ile ilgili bugün şok bir karar alındı. Trabzon Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı il binasında bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Vursay Altaş şunları söyledi:
“Trabzon Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı olarak basında yer alan olayda Başkanlığımıza bağlı Tali Teşkilatlarımızın adının dahil anılması camiamızı derinden üzmüştür. Eğitim ve Kültür faaliyetleri dışında camiamızla ilişkilendirilmesine bugüne kadar müsaade etmediğimiz, bundan sonra da etmeyeceğimiz fiil ve davranışları, ayrıca ocağımızın manevi şahsiyetine hiç kimsenin de helal getirmesine müsaade etmeyiz.


Bu sebeple başkanlığımızın, tali teşkilatların açılmasında, başkanının atanmasında ve kapatılmasındaki yetkisi kullanılarak, konunun aydınlığı kavuşmasını dahi beklemeden Değirmendere Ülkü Ocağının kapatılmasını kararı vermiş bulunmaktayız.
Bugün itibariydi Değirmendere Ülkü Ocakları adına beyanat vermeye, faaliyet göstermeye yetkili başkan bulunmadığı ve yönetimi fes edildiğinden Basın ve Kamuoyunun adı geçen ocağımızla ilgili faaliyetmiş gibi gösterme, basın açıklaması yapma hukuki bir süreç başlatacağından kamuoyunun bilgilerine sunarız”