61SAAT ÖZEL HABER-Trabzon Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nın açılışında resmen protokol krizi yaşandı. Açılışa katılan AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, kendisinden daha üst düzey biri açılışa katılmadığı halde konuşma sırasında en son sırada konuşturulmadı. Soyadı da yanlış söylenen Bıyıklıoğlu, kurdele kesim törenine de davet edilmedi. Bıyıklıoğlu bunun üzerine binayı gezmeden açılışı terk etti.

Trabzon Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, bugün Trabzon’un Taşbaşı Mevkiindeki Basın İlan Kurumu aralığında ki yeni hizmet binasının açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Açılış törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, TURMOB Genel Başkanı Nail Şanlı, Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Veysel Zekai Bak, çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı ve Türkiye’de ki çeşitli oda başkanları ile Odaya üye muhasebeciler katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak Bak bir konuşma yaptı. Binanın alınmasında katkısı olanlara teşekkür eden Bak, “Bu bina Trabzonlu muhasebeciler için, 2 dönüm noktası. 94 yılında ilk binamızı almakla başlayan atılım, bu binayı almakla devam ediyor. Trabzonlu muhasebecilerimiz bu binayı almamıza sevinmesinler. Çünkü eşlerinden izin alıp daha çok çalışacak ve daha çok eğitim alacaklar” dedi.

Bak’ın konuşmasının ardından ise kürsüye protokol kurallarına göre son sırada konuşması gereken Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu çağrıldı. Bıyıklıoğlu çağrılmadan Bak, kürsüden inerken sunucunun ona bir şeyler sorması ve ardından Bıyıklıoğlu’nu çağırması dikkat çekti. Soyadı da ‘Bıyıklı’ şeklinde yanlış anons edilen Bıyıklıoğlu, kürsüye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında demokratik ülkeler ile demokratik olmayan ülkeler arasındaki farklara dikkat çeken Bıyıklıoğlu, “Eskiden “Devlet yapsın” anlayışı vardı. Ancak devletin üzerine düşen görev, denetleme ve müteşebbisin önünü açmaktır. Bu şekilde müteşebbisler serbest girişimciler çalışma hayatında başarılı olabilirler” dedi.

Bıyıklıoğlu’ndan sonrasında ise TURMOB Genel Başkanı Şanlı bir konuşma yaptı. Şanlı’nın konuşmasını alanda kalarak dinleyen Bıyıklıoğlu, konuşmaların ardından dikkat çekici bir şekilde kurdele kesimine çağrılmadı. Kurdele kesiminde Emniyet Müdürü Yavaş ile birlikte açılışa katılanların en arkasında kalan Bıyıklıoğlu, kurdele kesimiyle beraber binayı gezmek için içeri giren vatandaşların ardından binanın kapısının önüne kadar geldi. Kapının önünde kısa bir süre Emniyet Müdürü Yavaş ile birlikte konuşan Bıyıklıoğlu, sonrasında ki hızla bölgeden uzaklaştı. Bu sırada gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Bıyıklıoğlu, “Unutmuşlar. Şuan Emniyet Müdürümüz ile bir başka programa katılmazı gerekiyor oraya gidiyoruz” dedi.
2004 yılından beri Trabzon Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığını yapan Veysel Zekai Bak’ın bu gibi bir hatalar zincirine düşmesi ise bir hayli garipsendi.

KAYNAK: 61SAAT.COM









memur iş