Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bal üretiminde Giresun'u şahlandırmak için bal ormanları kurduklarını ifade ederek,

"Ceviz ve badem seferberliği başlattık. Türkiye'de ne kadar aşılı ceviz varsa buraya dikeceğiz" dedi.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Giresun'a gelen Bakan Eroğlu, Vali Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Giresun'a her gelişinde heyecan duyduğunu söyledi.

Hükümetin Giresun'a çok büyük önem verdiğini belirten Eroğlu, "Geçen yılın sonuna kadar belediyeler ve özel idareler hariç olmak üzere 3.5 milyar lira Giresun'a yatırım yapılmıştır. Giresun bu bakımdan yatırım yapılan iller arasında yer almaktadır" diye konuştu.

Giresun'da ağaçlandırmaya çok önem verdiklerini, geçen yılın sonuna kadar 518 bin dekar arazide çalışma yapıldığını ve 17 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Eroğlu, "Bal üretiminde Giresun'u şahlandırmak için bal ormanları kurduk. Ceviz ve badem seferberliği başlattık. Bilhassa yine iç bölgelerimizde bu üretimleri yaygınlaştırmak için seferberlik başlatıyoruz. Bu da meyvelerini vermeye başladı. Türkiye'de ne kadar aşılı ceviz varsa buraya dikeceğiz" dedi.

-Giresun'da 35 derenin ıslahı tamamlandı-

Giresun'un taşkınlarla risk altında olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"2009 yılında büyük sıkıntı yaşandı. Bugüne kadar 35 adet dere ıslahını tamamlamışız. Yağlıdere Vadisi ve Çamoluk dere ıslahı devam ediyor. 15 dere ıslahımız da bundan sonra devam edecek. Bilhassa iç bölgelerdeki ilçelerimizde 14 adet gölet sulaması planladık. Bu çok muhteşem bir projedir. Bölgelerin kalkınması içinde çok önemlidir."

Toplantıya Ak Parti Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, DSİ 22. Bölge Müdürü Erdoğan Yaşaroğlu, Meteoroloji Bölge Müdürü Adem Taşçı, Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 22. Bölge Müdürü Mustafa Bulut katıldı.