Önce CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın TRABEL yönetimini eleştiren açıklamalarının ardından TRABEL Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı sert bir açıklama yapmıştı.
Kınalı, “Dayına söyle davayı geri çeksin” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Kınalı’nın bu açıklamasına CHP Merkez İlçe Başkanı Kaya’da sert bir dille yanıt verdi.
Kınalı’nın ciddiyetten uzak olduğunu kaydeden Kaya, “TRABEL Yönetim Kurulu Başkanı ciddiyetinden uzak bulduğumuz açıklamasını okuyunca, Seyfullah BEY’ in “İşçiye zam verebilmenin yolunu gösterdiğimiz “ belgeye ve çözüme dayalı açıklamamızı okumadığını ya da anlamadığını gördük.” Dedi.


“Bu Aş Davasıdır, Ekmek Davasıdır, Bu İşte Vebal Vardır!” şeklinde devam eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Size söylüyorum Seyfullah bey, konumunuza göre hareket edin, Polemik değil çözüm üretin ve ciddi olun. Çünkü bu aş davasıdır, ekmek davasıdır. Bu işte vebal vardır! Sendikalar arası yetki mahkemesini bahane edip işçiyi mağdur etmeyin, TRABEL işçisine vermediğiniz YOL ve YEMEK zamlarını biran önce verin!

ISPARTA Belediyesinde aynı durum söz konusuydu. Yani sendikalar arası Yetki Mahkemesi devam ediyordu. Oradaki Belediye Yönetimi sizin gibi bahane üretmedi, çözüm üretti ve aldığı bir kararla ‘’Sendikalar arası Yetki mahkemesinin sonucuna göre yetkili sendika ile yapılacak olan toplu iş sözleşmesine mahsuben; yeni sözleşme yapılıncaya kadar her personele aylık net 100 TL. ücretin ödenmesine, gereği için mali hizmetler müdürlüğü, insan kaynakları ve eğitim müdürlüğüne gönderilmesine oybirliği ile karar verildi’ şeklindeki bir sözleşme ile işçisine zam verdi”

Kınalı’nın bahanesinin hiçbir geçerliliği olmadığını kaydeden Kaya, “Geçmiş Belediye yönetimini ve sendikalar arası yetki mahkemesini bahane ederek, işçiye anasının ak sütü gibi hakkı olan YOL ve YEMEK zamlarını vermediniz. Bahanelerinizin hiçbir geçerliliği yok! Elinizi tutan yok! Sendikaların Mahkemesi sizi bağlamaz. TRABEL Yönetim Kurulu kararıyla işçiye zam verebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız işte size belge dedik. Siz de ISPARTA Belediyesi gibi yapın, Bu belgeyi iyi okuyun ve aynısını uygulayın dedik. TRABEL işçisi hak ettiği zammı alsın diye çözüm önerisi getirdik.

Ama gördük ki sizin derdiniz işçinin mağduriyeti değil, polemik üretmek ve topu taca atmak. Çünkü işinize böyle geliyor.

Sizi, konumunuzun farkına vararak ciddi olmaya, önerimizi dikkatle ve anlayarak okumaya ve TRABEL İşçisinin sıkıntılarını biran önce çözmeye davet ediyoruz” dedi.