Trabzon’da 3 Aralık 2010’da vereceği konser öncesi ses sistemi kurucusuyla tartışan ve kendi sosyal paylaşım sitesinden Trabzon’a ve ses organizatörlerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında ses sistemi şirketi sahibi tarafından suç duyusunda bulunulan ve hakkında dava açılan ünlü rapçı Sagopa Kajmer, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları’nın hazırladığı konserde sahne alacak. Hakkında dava açtığı sanatçının Trabzon’da konser vereceğini duyan ses sistemi şirketi sahibi Haydar Sümer, kentteki bir yerel gazeteye ‘Edep Be Yahu’ başlıklı bir ilan vererek konseri protesto etti.

Ünlü rap müzik sanatçısı Sagopa Kajmer eşi Kolera ile 3 Aralık 2010’da Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde vereceği konser öncesinde Trabzonlu ses şirketi sahibi Haydar Sümer ve sahnede yaşadıkları ses sorunları iddiasıyla konseri terk ettiler. Sahnede yaşanan ses sıkıntılarını ileri sürerek konseri yarıda bırakan Sagopa Kajmer ve eşi Kolera’nın bu tutumunun ardından sesçi Haydar Sümer, 3 Aralık 2010’da sanatçı Sagopa Kajmer hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından rapçı hakkında Trabzon 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Yaşananların arından ünlü rapçi ile mahkemelik olan sesçi Haydar Sümer, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından Pazar günü Trabzon’da Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda organize edilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen ‘Gençlik Şöleni’ adlı konserde davalı olduğu Sagopa Kajmer’in sahne alacağını öğrenmesi üzerine kentte günlük yayın yapan bir yerel gazete ye ilan vererek konsere tepki gösterdi.

Ses sistemi şirketi sahibi Haydar Sümer, 2 yıl önce yaşadıklarını ‘Edep Be Yahu’ başlıklı ilanla ifade ederek Sogopa Kajmer’in Trabzon’da sahne almasını protesto etti.

KONSERE ‘EDEP BE YAHU’ BAŞLIKLI İLANLA TEPKİ VERDİ
Hakkında Trabzon’da hakaret iddialarıyla dava açılan Sagopa Kajmer lakaplı Yunus Özyavuz,’un Trabzon’daki konserde sahne almasına “Edep Be Yahu” başlığıyla ilan veren Sümer, ilanında şu ifadelere yer verdi: “Trabzonlulara aptal diyen bu adam ne yüzle bu şehre bir daha gelerek konser verecek. Bu sanatçı ne edeple Trabzon’a gelip konser verecek anlamış değilim. AK Parti’nin gençlik şölenine Trabzon’a küfür eden bu sanatçının davet edilmesini Trabzonlu olarak hayret ve üzüntü içinde karşılıyorum”

SANATÇILARI BAŞBAKAN ONAYLIYOR
İlanın ardından konu hakkında açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, konsere sadece ev sahipliği yapacaklarını belirterek, “Bu şölenler her yıl başka şehirlerde yapılıyor. Bu yıl ise biz ev sahipliği yapıyoruz. Konserde sahne alacak sanatçıları partimiz genel merkezi belirliyor ve Başbakanımız bu isimleri onaylıyor. Sanatçı Sagopa Kajmer hakkında yürütülen dava ne olur bilmem ama hafta sonu Trabzon’da sahne alacak” dedi.