Bayraktar yoğun Trabzon incelemelerinden bulduğu ilk fırsatta, dün akşam saatlerinde meydan parkına geldi ve vatandaşlarla birlikte oldu.

Ani bir karar ile meydan parkın görmek isteyen Bayraktar meydan parkı konseptini beğendiğini belirtirken vatandaşın hiçbir baskıya maruz kalmadan meydan parkında oluşturulan oturma ve dinlenme yerlerinin büyüklüğünün de şehircilik mantığına uyduğunu ifade etti. Meydan Parkının eski haliyle oturanlara hemen bir şey içmeye dayatılacak bir konumda olduğunu ama şimdi bu alanların daraltıldığını ücretli oturma alanlarının ise küçültüldüğüne dikkat çekerek “Bu konuda belediye başkanlarımıza çok şikayet geliyordu, oturuyoruz zorla çay ya da bir başka şey içtirilmeye çalışılıyor. Yeni konsepte serbest alanlar fazla. Şehre ayrı bir özellikle kattı” dedi.

BAKANIMIZI KİMSEYE YEDİRMEYİZ
Meydan parkında vatandaşlarla sohbet eden Bakan Bayraktar’a bakanlar çok yoğun ilgi gösterdi. Bu arada parkta bulunan bir grup vatandaş Samsun’daki sel felaketinden sonra Bakan Bayraktar’ın istifa etmesi ile ilgili kamuoyu oluşturulmasını eleştirerek “Biz bakanımızın bu konuda kusuru olduğuna inanmayoruz” dediler. Sohbet esnasında Bakan Bayraktar’a vatandaşlar “İstifa et baskıları sizin moralinizi bozmasın. Biz sizi yedirmeyiz. Biz size yüksek oranda oy verdik bakan oldunuz. Trabzon ve ülke sizden hizmet bekliyor. Bu tür çağrılara kulak asmayın” dediler.

MUHALEFET KONUŞACAK BİZ KOŞACAĞIZ
Bakan Bayraktar Samsun’daki yoğun yağışın çok kuvvetli olduğunu soruşturmanın devam ettiğini belirterek “Muhalefet elbette konuşacak. Ama biz koşmaya devam edeceğiz” dedi. Bayraktar, muhalefetin yapıcı olmaktan uzak bir politika takip ettiğini bu nedenle de halktan destek görmediğini hatırlattı.




BAKAN BAYRAKTAR’DAN TERÖR AÇIKLAMASI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Şu anda terörün bizimle uğraşmasının nedeni, Türkiye'nin büyük bir dünya devleti olma yönündeki emin adımlarıdır" dedi.

Bakan Bayraktar, Trabzon İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden tarihi Santa harabelerine ulaşımı sağlayan yolda incelemelerde bulunmak için Arsin ilçesine geldi. İlçeye bağlı Fındıklı Belde Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, vatandaşlarla kucaklaştığı zaman mutlu olduğunu belirterek, "Sizin teşekkürünüzle muhatap olmak, bizim için en büyük mutluluk" diye konuştu.

SANTA HARABELERİNİN YOLU İLE İLGİLİ İNCELEME
Yeni gelen ödenekten ilk yapılan işin Santa harabelerine giden yolun 14 kilometrelik bölümü olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Sahilden, Santa harabelerinin olduğu 37 kilometrelik bölüm bizim hudutlarımızda. Bunun dışındaki Gümüşhane'de bulunan 10 kilometrelik yolu da yapacağız. Santa harabelerini ihya ederek, turizme kazandırmak istiyoruz. Bu vadide 15 bin nüfus var. Yapılan yolla birlikte ulaşım daha kolay olacak" dedi.



KÖY NÜFUSU BOŞALSIN İSTEMİYORUZ
Bakan Bayraktar, adım adım bu alandaki hayat şartlarını, yaşam kalitesini, insanların eğitimini ve iş imkanlarını artırmak için canla başla çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Biz köy nüfusu boşalsın istemiyoruz. Hem kendi nefsim bakımından istemiyorum hem de Türkiye'nin menfaati bakımından doğru değil. Köy nüfusumuzun canlı olması lazım. Köy nüfusu boşalırsa bizim de ve benim de desteğim azalır. Çünkü beni köylüler daha çok seviyor ve destekliyor. Ne kadar şehre gitsekte özümüz köylü. Köylüler bizim halimizden anlar, biz de onların halinden. Bugün buradayız, yarın başka bir köyde."

Bakan Bayraktar, "Şu anda terörün bizimle uğraşmasının nedeni, Türkiye'nin büyük bir dünya devleti olma yönündeki emin adımlarıdır. Türkiye'nin son 10 yılda yakaladığı istikrardır. Türkiye, şanlı tarihinden gelen özelliğiyle çok büyüktür" diye konuştu.

Yolda incelemelerde bulunduktan sonra ilçenin AK Parti Atayurt Belde Teşkilatını da ziyaret eden Bakan Bayraktar, beldede çocuklara oyuncak dağıttı