Sandal Otel'deki iftar yemeğinin ardından katılan Bakan Bayraktar, şoförlerin yemeğine geç katılınca, "Şoför kardeşlerimizden özür dileriz. Yomra'dan geldik"
diyerek şoförleri selamladı. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Oda Başkanı Turan Altuntaş, Oda Avukatı Nusret Yılmaz, Belediye Özel Kalem Müdürü Mustafa Akkaya'nın da katıldığı yemekte konuşan Bakan Bayraktar, konuşmasında,  "Türkiye siyasi olarak çok büyüdü. Hükümet olarak çok çalışmamız gerekiyor. İnsanlarımızın tüm taleplerinin başımızın üstünde yeri var. Bu ülkemiz için hamal gibi amele gibi çalışmak zorundayız. Zaten de çalışıyoruz. Hepimizin yapacak çok işi var. Hepimize ayrı görevler düşüyor. Siz şoförlere de önemli görevler düşüyor. Şoförlük çok kutsal bir meslek! Bunun için hepinizin bulunduğunuz noktada en iyisini yapmaya davet ediyorum. Tüm vatandaşlarımız gayret göstersinki; Türkiye ve Trabzon istediğimiz yere gelsin. Halkımızın başını öne eğdirmeyeceğiz. Devletin gücü doğrultusunda elimizden geleni yapacağız" dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Size söz verdiğim gibi sizin hep yanınızda olacağım. Siz şoförler en önemli görevlerden birini yerine getiriyorsunuz" şeklinde konuştu ve Mustafa Cumur'u tekrar andı.