Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı mitingde konuşan CHP Milletvekili Levent Gök, Aygün’ün kaçırılmasının ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağını belirterek, şöyle dedi:

Bu eylemin ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağı açıktır. Tam tersine diyaloğa ihtiyaç duyulduğu bir zamanda gerçekleştirilmesi, şiddeti daha da artırıp, toplumu kutuplaştıracaktır. Aynı zamanda fikirleri ve duruşuyla barıştan yana, şiddete karşı kararlı bir tutum sergileyen insan hakları savunucusu ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan sayın Hüseyin Aygün’e yönelik yapılmış olan eylem, kamu vicdanını yaralamıştır. Bu nedenle, demokrasiye, barış ve özgürlüğe katkı sağlamak üzere milletvekilimiz sayın Hüseyin Aygün’ün bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Hüseyin Aygün’e karşı gerçekleştirilen bu eylem, onu oyları ile seçipTBMM’ye gönderen Tunceli halkına karşı da ciddi bir haksızlıktır. Demokrasi, insan hakları, özgürlük ve toplumsal barış istemlerinin en yüksek sesle dile getirildiği Tunceli’de, en temel insan hakkına yapılan bu müdahalenin kabul görmeyeceği çok açıktır" dedi. "HÜSEYİN AYGÜN SERBEST BIRAKILSIN"

Açıklamanın ardından gazetecilerin yöneldiği Hüseyin Aygün'ün kızı İdil, babasını çok istediğini söyledi. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan İdil, daha fazla konuşamayarak annesine sarıldı. Katılımcılar daha sonra sessizce meydandan ayrıldı. Öte yandan Hüseyin Aygün'ün il merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir iş hanındaki bürosunun penceresine üzerinde Aygün'ün fotoğrafı bulunan “Dersim'in sesi Hüseyin Aygün serbest bırakılsın” yazlı pankart asıldığı görüldü.