AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Abdulkadir Uraloğlu açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Uraloğlu şu ifadelere yer verdi. 
   
    "Türkiye’nin kaynakları bugün ülkemize olduğu kadar, coğrafyamıza da ışık tutmaktadır. Tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle; cesur, dinamik, girişimci insanlarıyla, gençleriyle, bütün potansiyelleriyle ülkemiz önemli bir kaynaktır.

    Bugün dünyanın farklı bölgelerinde farklı ülkelerinde insanımızın ciddi başarıları görülmektedir. Bu özgüvene millet olarak ülke olarak inandık ve başardık. Daha da başarılacak nice adımlar atılacak nice yatırmalar yapılacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın.

    Milletin geleceği, çıkarları; milletimizin istikameti, milletimizin bize yüklediği emanet, şahsımda her zaman kutsal kabul edilerek ve bu hassasiyetle muhafaza edilecektir.

    AK Parti iktidarı, inanılması güç, kimsenin hayal bile edemediği başarıların yakalanmasını sağlamış, bunu kendi AK Kadrolarıyla, AK Teşkilatıyla ve 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyla birlikte gerçekleştirmiştir.

    Bu başarılara ulaştıran tek kaynak ülkemizdir, milletimizdir. Biz, bu ülkenin ve bu milletin, her şeyin en iyisini, en güzelini hak ettiğine yürekten inanıyoruz. AK Parti rotasını milletin belirlediği bir partidir ve uzun yolculuğu boyunca bu anlayıştan hiç sapmamıştır sapmayacaktır." dedi.