Çalışmalarını hiç hız kesmeden devam eden Ak Parti Milletvekili A. Adayı Semih Peker, siyasete millete, halka hizmet etmek için girdiğini ve arkasında hiç kimsenin olmadığını vurgulayarak "Siyasete girme kararımı bir yıl önce aldım. 17-25 Aralık’ta yapılması düşünülen darbe planları, Türkiye’ye yapılmış olan çok büyük bir haksızlıktı.

Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan büyük bir darbe operasyonuydu. Bu aslında Ak Parti’ye yada Cumhurbaşkanımıza yapılmış darbe değil, Türkiye’nin güçlü geleceğine yapılmış bir operasyondur. Yükselen gidişatı olan Türkiye’yi aşağı indirmeye çalışan dış odakların Türkiye deki taşeronu olan paralel yapı ile mücadele etmek ve bunların yakasına yapışmak için siyasete girdim. Hepimizin çoluk çocuğu var ve bu yavrularımıza güçlü bir ülke bırakmalıyız. Güçlü ülke olmak için ilk önce bu darbelerden ülkemizi kurtarmalı ve herkesin benim gibi bunlarla mücadele için cesaret göstermesi gerekiyor.

Allaha şükürler olsun ki bu paralel yapı darbe operasyonunu yaparken Türkiye’nin başında siyaseti çok iyi bilen, hızlı karar alıp hemen uygulamaya koyan, zeki bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Paralel yapının hançerini havada yakaladı ve bu ülkeyi montajcılara, şantajcılara bırakmadı. Benim arkamda Allahtan başka hiç kimse yok. Birde beni tanıyanların duaları var. Trabzon halkının vekilliği görevi bana verilirse bütün enerjimi ve bilgi birikimimi Trabzon'a ve ülkeme vereceğim. Çok başarılı işlere imza atacağız inşallah" diye konuştu.