Prof. Dr. Ahmet Ulusoy ziyaretleri kapsamında Trabzon Ticaret Borsası’ndaydı. Borsa Meclis Başkanı Mehmet Cirav,  Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Ulusoy borsa yönetiminden milletvekilliği aday adaylığı sürecinde destek beklediğini iletti.

Ticaret Borsa yönetim kurulu başkanı Köleoğlu hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra şu sözleri söyledi ; ‘’Ticaret Borsası olarak bu süreçte önemsendiğimizi biliyoruz. Bundan dolayı Trabzon’un sorunları ve çözüm önerileri hakkında bir dosya hazırladık ve kendimize göre şehirde yapılması gerekenleri buraya yazdık.’’ Daha sonra başkan bu dosyayı Ulusoy’a teslim etti.

Başkana teşekkürlerini ileten Ulusoy bu dosyayı kesinlikle okuyup değerlendireceğini söyledi ve sonrasında şu sözleri kaydetti; ‘’Şimdi Trabzon’da sıkıntı şu; ciddi bir envanter eksikliğimiz var. İş gücü envanteri yok, tarım envanteri yok, sanayi envanteri yok,  sosyal dokuya ilişkin kayıtlar güncel ve güvenilir değil ve de fiziki mekan envanteri yok.  Envanteri (sahip olunanları) bilmeden gelecek planları yapılamayacağını, alınacak kararların sadece günü kurtarma anlamına geleceğini belirtti. Ulusoy şehrin kısa, orta ve uzun vadeli gelişim dinamiklerini ortaya koyan master plana ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu planın da sivil toplum örgütleri, kamu yöneticileri, üniversite ve merkezi hükümetle (milletvekili ayağı) işbirliği ile yapılması gerektiğini belirtti.

Ulusoy devamla, şehrin gelişmesinin başlangıç noktası fiziki mekan oluşturma, şehri güneye taşımaktan geçiyor. Her yeni yatırım için mutlaka yeni fiziki mekana ihtiyaç duyulmaktadır. Mesela 1 milyon nüfuslu kent merkezi ne sahip olmak istiyoruz.  Fakat şehrin şu anki fiziki yapısı buna müsait değil. Bu noktada  çevre yolunun hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor.’’

Araya giren borsa yönetim kurulu başkanının ‘’her gelen aday benzer şeyleri söylüyor ama milletvekili olduğunda söylediklerini hatırlamıyor’’ sözüne karşılık Ahmet Ulusoy ‘’Ama ben size bu projenin ve şehrin gelişmesi için öne çıkan takipçisi olacağımın sözünü veriyorum. Lütfen siz de size gelen her aday adayından bunun sözünü isteyin ve sonra sözlerini hatırlatınız’’ dedi.

Konuşma sırasında konunun Trabzon’un temel tarım ürünü  fındıktan açılması üzerine borsa yönetim kurulu başkanının Trabzon’da fındık sanayisini geliştirmek için yabancı sermayeli kuruluşlarla başlatılan ortaklıkların çok önemli olduğunu  ve bu işbirliklerine  köstek değil destek olunması gerektiği söyledi. Bu söyleme aynen katıldığını belirten  Ulusoy bu tür yabancı sermayeli kuruluşların aynı zamanda bölgeye ticari disiplini ve kurumsal yapıyı, yeni işgücü ve ihracat imkanlarını da beraberinde getireceğini ifade etti.