Milletvekili Aydın, partisinin Vakfıkebir'de olağan ilçe kongresine katıldı. Başkanlığa mevcut başkan Mustafa Eyüboğlu yeniden seçildi.

Parti binasında yapılan ve divan başkanlığını MHP Genel Sekreter Yardımcısı 21. Dönem Iğdır Milletvekili Abbas Bozyel'in yaptığı kongreye eski Bakan Koray Aydın, MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, İl Yönetim Kurulu üyeleri Osman Memiş ve Emirhan Seçkin de katıldı.

Kongrede konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "İçinde bulunduğumuz şartlar insanın canını sıkan şartlar. Türkiye kuşatılıp, bir hedefe doğru yönelmiş olan insanları bir plan içinde sıkıştırılırken ne yazık ki Türk halkı bu konuda yeterli bilgiye sahip değildir. Bu görevi birilerinin yapması gerekir. Milliyetçi Hareket Partisi davasına gönül vermiş siz değerli arkadaşlarıma yani sizlere ve bizlere bu görev düşüyor. Bunu en iyi şekilde yapmamız gerektiğinden de eminim. En ufak hataya bile meydan vermememiz gerektiği bir dönemde ve şartlar içerisinde yaşıyoruz. Fransa Parlamentosu, Ermeni soykırımı iddiasını ve bunu söylemeyi ceza haline dönüştüren bir kanunu kendi meclisinde kabul etti. Diğer meclisi de onayladı. Yani Türkiye güçlendi, kuvvetlendi, itibar sahibi oldu diyen iktidar, onun yalak ve yardakçılarının ve ona yandaşlık yapan gönüllü ve zorla bu işi gerçekleştiren bütün basının, Türkiye büyük bir devlet olmuş gücü artık her şeye yetermiş, Türk milletine şırınga ettikleri ortam budur." dedi.

"TÜRKİYE'NİN İÇİNE DÜŞÜRÜLDÜĞÜ DURUM UTANÇ VERİCİ"

Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'nin utanç bir duruma düşürüldüğünü savunarak, sözlerine şöyle devam etti: "Gazete ve televizyon haberleri Cumhurbaşkanımız, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'i telefonla aramış, Sarkozy telefona çıkmamış. Bir daha aramış yine çıkmamış. Utanmamış bizim Cumhurbaşkanımız, üçüncü kez aramış yine Sarkozy telefona çıkmamış. İçine düşürüldüğümüz durum Türk milleti adına utanç veren bir durumdur. Her şeyi yaptıkları gibi ikiyüzlü riyakar politikalarını bu işte de sürdürüyorlar. Fransa'ya yaptırım uygulayacaklarmış. Siz hangi cesaretle hangi ülkeye yaptırım uygulayabildiniz bu güne kadar. Ama bunu söylerken adamların yüzleri bile kızarmıyor. Milletin gözünün içine baka baka bu kadar yalan konuşmayı beceren bir iktidar, bu özellikleri ile de tarihe geçeceklerdir. Ama göreceksiniz maskeleri düşecek, yüzlerindeki boyada aşağıya inecektir."

"YABANCILARIN SÜREKLİ TokatLAR"

Fransa'ya yaptırım uygulamaya karar veren Türkiye'nin, Fransa Parlamentosu'nda ilk karar alındıktan bir hafta sonra Güney Akım Doğalgaz Projesi'ne imza attığını söyleyen Milletvekili Aydın, şunları söyledi: "Ruslar şaşırdı, herkes şaşırdı, en çok da Fransızlar şaşırdı. Çünkü bu konsorsiyum yüzde 15 ortağı bir Fransız firmasıdır. Bu dev bir projedir. Fransa'ya yaptırım uygulayacağını söyleyen hükümetimizin, Başbakanımızın yaptığı siyasi riyakarlığa bak. Bu tam bir siyasi riyakarlık örneği. 2001 yılında Fransız Parlamentosu'nda Ermeni yasası gündeme geldi. Bu yasa Fransız Parlamentosu'nda görüşülmeden evvel, ben Bayındırlık Bakanı iken 2001 Şubat ayında İzmit Körfez geçişi ihalesi yapılıyordu. İki tane konsorsiyum katılmıştı. İki konsorsiyumda da Türk ortakların yanındaki ortakların ikisi Fransız firmaları idi. Ben bir çırpıda ihaleyi iptal ettim. Bu MHP tavrı, ülkücü tavrıdır. Bu senin boğazını sıkmak isteyen, sıktığında ona karşı koyan, ona dikilen bir tavırdır. Bu ülkücülerin fıtratında, yapısında olan bir tavırdır. MHP tavrı, bu iktidar tarafından uygulanmadığı takdirde Türkiye yabancıların sürekli tokatladığı, ezdiği, yumduğu sonra da sen aslansın, sen kahramansın deyip sırtını sıvazlayıp işleri yoluna koymaya başardıkları bir yapıya dönüşür. Bu günkü iktidar döneminde yapılan budur."

"HEPİNİZ ERMENİOĞLU ERMENİSİNİZ"

Koray, Aydın 'Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeni'yiz' sözlerini de eleştirerek, "Evet hepiniz Ermenioğlu Ermenisiniz. Bu milletin asıl sahibi olan Türk milleti sabrının sonuna gelmek üzere. Ben bunu hissediyorum, milletimizin yavaş yavaş bu işin farkında olacağına inanıyorum. Bu görevi de bizim yapmamız gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Başbakan'ın durup dururken devlet adına Dersim olaylarından özür dilediğini öne süren Aydın, "Sen kendi adına özür dile, diyen Milletvekili Koray Aydın 'Bu işe sevinenler kim BDP'liler, Kürtçüler, Ermeniler, zil taktılar oynuyorlar. Ne kadar Türk, Kürt düşmanı varsa hepsi sevinçlerinden ayağa kalktılar. Türkiye'nin bütün düşmanları ile iktidarın işbirliği söz konusu, her konuda devam ediyor. Bizim, seksenli yıllar öncesi bu ülkeyi emperyalistlere teslim etmemek için mücadele verdiğimiz dönemin şartları, yemin ediyorum bu kadar ağır değildi. Çünkü düşman belli idi, çıkıp vuruşabiliyorduk. Şimdi her yerden kuşatılmış bir Türk milleti. Ama bu organize hareketin varlığından habersiz, bunun farkında olmayan bir Türk milleti. Bu işi yürütenlere de yüzde 50 oy vermiş bir Tük milleti ile karşı karşıyayız."

"ANAYASA İLE YAPMAK İSTEDİKLERİ TÜRKSÜZ BİR TÜRKİYE'DİR"

Milletvekili Aydın, Türk milletinin üzerine gelindiği bu dönemde bu ülkenin gerçek sevdalılarıyla karşı karşıya gelecekleri bir döneme girdiklerini ifade etti. Aydın, şöyle konuştu: "O dönem de geldi kapıya dayandı. Nedir o? Anayasa değişikliği. Bunların anayasa ile yapmak istedikleri Türksüz bir Türkiye'dir. Bunların anayasa değişikliği dediği budur. Önümüzdeki aylarda bu konuşmalarımızı hatırlarsınız. Bu milletin sahipliğini gösteren tapu senedindeki Türk milleti buna sahiptir, yerine buna yeni ortaklar katmaktır. Türk milletinin tapu senedindeki Türk kelimesi çıkacak. MHP'li olarak biz bunlara rıza gösterebilir miyiz? Türk milletinin hangi ferdi bunu kabul eder. Kendini samimi olarak türk hisseden hangi insan evet diyebilir. Bunun farkında olmayan bu milleti uyandıracak tek güç Milliyetçi Harekettir. Bunu Türk milleti adına yapacağız."

"MAHALLİ SEÇİMLERDE VAKFIKEBİR'İ ALACAĞIZ"

Aydın, Vakfıkebir'i mahalli seçimlerde alacaklarını söyleyerek, "Ben buna yürekten inanıyorum. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız bunu da başaracağız." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. seçimlere tek liste olarak giren mevcut başkan Mustafa Eyüboğlu yeniden ilçe başkanı seçildi. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Yolcu, Muharrem Şentürk, Hasan Turan, Erdinç Kayhan, Sinan Yamak, Zekeriya Kandemir, Adnan Altan Turan, Ahmet Bankoğlu, Serdar Eyüboğlu, Rüstem Çavdaro, Müslüm Demir, Osman Bizel, Dursun Özkan ve Sabri Demirci.