30 Mar seçimlerinde Şalpazarı ilçesinde AK Parti' den Belediye Başkan aday adayı olan Necati Selvitop, 30 mart 2014 yerel seçimlerinden sonra yaşanılanlarla ilgili olarak bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti' nde basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon’da olanlardan haberdar olması gerektiğini belirten Selvitop  düzenlediği basın toplantısında şu ifadelere yer verdi "Öncelikle yarın yeni Türkiye' nin yeni lideri Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Trabzon' a geliyor. Bugün bu basın toplantısını organize etmemizin sebebi yarın inşallah gazetelerimizde, televizyonlarımızda, bizim bu isyanımızı, bizim bu dileklerimizi, bu mağduriyetimizi bir AK Partili olarak, AK Partiye gönül vermiş biri olarak, çıktığımız meydanlarda haykırarak 13 yıldır Türkiye'nin lideri, dünya lideri bugün ki Cumhurbaşkanımız o günkü Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'la bu halkın hizmetkarlığına başkoymuş birisiyiz.

Dünyanın lideri diye yıllarca taktim ettiğim, bir partinin mensubuyum, kollarını sıvamış 30 Mart' a 9 ay öncesinden gelmiş Türkiye' de ilk defa en önce daha süreç başlamadan ben AK Partiliyim ve ilçeme bütün katkılarımla hizmet etmek için geldim aday adayı oldum, diyen birisiyim ben.

Dolayısıyla yarın başbakanımıza bu sesimi sizler ulaştıracaksınız Yeni Türkiye' nin yeni lideri başbakanımız Sayın Davutoğlu Trabzonda neler oluyor?

Bunları bilmesi lazım.

Biz bunu dileklerimizle, temenlerimizle, ilişkilerimizle aşamadık. Tamamıyla dedikodu siyesetleriyle, tamamıyla varsayımlarla, memleketine gönül vermiş gelmiş ve memleketine hizmet vermiş olan bir insanı nasıl harcarızın politikası gündeme gelmiştir.

Ayrıca şu kadar basite alınmıştır olay. Biz her gün İstanbul' daki olan çalışmamızda mahalle mahalle, köy köy sokak, sokak sokak, cami cami hastalarımızı ziyaret ettik, ellerini öptük, gündüz mezarları ziyaret ettik. Fakire fukaraya ev yaptırdık, dolayısıyla medyaya malzeme olduk.

Ama bizim öyle bir İl Başkanımız vardı ki, ''ya benden çok basına çıkıyosunuz siz misiniz il başkanı? Benim'' diyen bir il başkanından bahsediyorum.


Bu basın toplantımızın amacı Şalpazarı bir bütündür

Şalpazarı İlçe Kongresi'nin yarın yapılacak il kongresi sonrasına ertelenmesini de eleştiren Selvitop  : Geldiğimiz 30 mart sürecinde atamamayla getirilen bir adaydan maalesef seçimi kaybettik.

Seçimi kaybettiren kişilerin hesap vermesi gerekiyordu ve ilçe başkanı görevden alındı.

Siz bir ilçede başarısız olmuşssunuz, herkesi birbirinden şüphelelenen şüpheci haline getirmişsiniz. AK Parti' nin ayrıcalığı şikayet mektuplarını alıp değerlendirebiliyor. Ne diyor cumhurbaşkanımız aday adayı olacak insan sevecen, halka hizmet eden birisi olacak.

Bu bizim için AK Parti için çok önemli.  Bakanım geldin geleli Trabzon' da hangi icraatın var?

Seçimi kaybettik sorumlular görevlerinden alındılar.

Alındıktan sonra başarılı çalışkan ve gerçek anlamda Trabzon' a 27 yıl hizmet etmiş bir arkadaşımız Murat Topkar' a yıl sonu dakika teması yapıldı.

Yapılan kongereye bir gün kala maalesef Şalpazarı' nda büyük bir kaos yaratıldı. Yönetim kuruluna müdahale edildi çünkü bir teşkilatların istemediği teşkilat Başkanımız Sayın Süleyman Soylu' nun atadığı bir başkan olduğu için atama ile bu kongre devam ediyor.

Sayın il başkanımız ayın 28' inde kongre yapacak "teşkilat Başkanımızın Murat Topkara' yla devam edeceğiz" demesine rağmen üçüncü bir şahıs geliyor ve 'sen başarısız oldun' diyor. , ilçemiz bir bütündür.

Ve ayın 28' inde yapılacak kongrenin Sayın Başbakanımız tarafından iptal edilmesini istiyoruz." diyerek sözlerine son verdi.