AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mazhar Yıldırımhan, Trabzon’un işine gelmediğinde sırt dönülecek bir kent olmadığının altını çizerken, son zamanlarda AK Parti’de kim ağabey olacak tartışmalarına farklı bir boyut getirdi. Yıldırımhan, “Ben ağabeylik kavramına karşı çıktım. Bir ağabey ortaya çıkarsa, herkes işleri ağabeye havale ediyor sonra ağabey çöküyor Trabzon’da çöküyor” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mazhar Yıldırımhan, İkram Sofrasında basın mensupları ile kahvaltılı bir basın toplantısı yaptı. Adaylık süreci ile ilgili burada açıklamalarda bulunan Yıldırımhan, “AK Parti’nin kuruluşundan itibaren gerek fiilen gerekse fikren içerisinde bulunuyorum. Ülkemizi her alanda ayağa kaldıran AK Parti’ye mensubiyetim şartlara göre değildir. Her şartta ve zeminde içerisinde bulunduğum harekettir” dedi

“Bütün sevdamı, hizmetimi verdiğim Trabzon’a halkımızla kucaklaşan anlayışta yolumuza devam etmeyi arzu ediyorum. Bugüne kadar yaşadığım olaylar ne olursa olsun, fikrimden taviz vermeden yoluma devam ettim” ifadeleri ile sözlerine devam eden Yıldırımhan, şu şekilde konuştu:

“Bana karşı oynanan oyunlar, siyasi kumpaslara karşı yoluma devam ettim.

TRABZON İŞİNİZE GELMEDİĞİNDE SIRT DÖNELECEK KENT DEĞİL

Trabzon, işimize gelmediğinde sırt dönülecek bir şehir değildir. Trabzon ve Trabzon halkı hiç buna layık bir şehir olmadı. Trabzon ve Trabzon halkının etkisi ülke sınırlarını aşan kadim şehirdir. Büyük Trabzon büyük bölge demektir. Trabzon ayağa kalkarsa, bütünüyle bölge ayağa kalkacaktır. Böyle bir şehrin vekaletine talip olmak büyük sorumluluk gerektiğini gayet iyi idrak ediyoruz.
Biz halkımızı iyi tanıyoruz. Onların beklentilerini sorunlarını iyi biliyoruz.

Saçımın her telini uğruna hizmet etmek için ayırttığım bu şehir benim, ben de bu şehrim. Trabzon halkı benim, ben de bu halkım.

Trabzon’a bu şekilde bakmak bizim boynumuzun borcudur. Aday oluşumun en büyük gerekçelerinden biri bu şehre duyduğum sevdadır”

Teşkilat temayüllerini geride bıraktıklarının altını çizen Yıldırımhan, “Teşkilat temayüllerini geride bıraktık. Her ilçemizi 2-3 kez ziyaret etme imkanı bulduk.
Biz teşkilatlarımıza giderken yüreğimizle gittik. Hizmet anlayışımız ile gittik.



AYAK OYUNLARI YAPILMASINI YERSİZ BULUYORUM

Biz siyasi yürüyüşümüzde ahlaklı olmaya, ilkeli olmaya omurgalı olmaya son derece dikkat ediyoruz.

Trabzon’da 49 aday adayı arkadaşımız var. O aday aday arkalarımızın her biri çok saygın insanlar. Her biri Türkiye’nin genelinde hem şehrimizde çok faydalı olanlar da var. Bunların her biri sahasında uzman olduğu kadar siyasette başarılı olacak arkadaşlar var. İçlerinde bakanlık yapacak arkadaşlar var. Biz bunu bir rakiplik yarışı olarak değerlendirmiyoruz. Bu iş kime nasipse o iş onu gelir bulur. Onun için türlü ayak oyunlarının yapılmasını bu açıdan çok yersiz görüyorum” dedi.

Trabzon için başından beri ekip ruhunu ortaya koymaya çalıştığını kaydeden Yıldırımhan, “Ben Trabzon için başından beri ekip ruhunu ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Bu ekip ruhu sloganda kalmamalı.

AĞABEYLİK KAVRAMINA KARŞI ÇIKIYORUM

2023 yılına kadar takip edilmesi gereken çok önemli projeler var. Yeni projeler sunmak, yeni hayaller peşinde insanları koşturmak bana göre gereksiz. Var olan projeleri, bunun içerisinde demiryolu, güney çevre yolu gibi hangi alan aklınıza gelirse gelsin Trabzon büyük sıçrama yapmalı. Bu sıçrama ekip yolundan geliyor.
Ben ağabeylik kavramına karşı çıktım. Ağabeylik gün geliyor kendilerine vesayet istiyorlar. Bu Trabzon’un önünü tıkıyor. Ekip ruhu çok önemli bir şey. Bir ağabey ortaya çıkarsa, herkes işleri ağabeye havale ediyor sonra ağabey çöküyor Trabzon’da çöküyor.



ANKARA’DA Kİ BÜROKRATLAR ETKİN KULLANILMALI

Ankara’da çok ciddi bürokratlarımız var. Onların şüphesiz görevi bütün Türkiye’ye hizmet etmek. Ancak onlara projelerle gidersek Trabzon’a ilginin artacağını düşünüyorum. Bu konuda ki eksikliği gidereceğiz” dedi.
Yıldırımhan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Bugüne kadar mikro milliyetçiliğe hiç düşmedim. Nerde hizmet önceliği varsa mutlaka oraya elimizi uzatmaya gayret ettik. Son 10 yıl içinde vakıflarda bu şekilde hizmet etmeye gayret ettik. Ben Allah nasip eder, aday olur seçilirsem 18 ilçemizi kucaklayan hatta bölgemizi kucaklayan bir anlayış sergileyeceğim.

YENİ VE SİVİL BİR ANAYASA YAPILMALI

Yeni ve sivil bir anayasa yapılsaydı Türkiye bu darbe süreçlerini yaşamayacaktı. Yediği darbeleri ve ekonomik geri kalmışlığı büyük ölçüde üzerinden atacaktı. Uzun yıllardır Anayasa konuşuluyor ama hayata geçirilemiyor. 78 milyon ile dinamik bir nüfusa sahip Türkiye’ye yeni sivil ve çok ilerici bir anayasa gerekir. Bunun gerçekleşmesi için milletimizin AK Parti’ye çok daha büyük güç vermesi gerekmektedir. Halkımız bunun farkında. Yeni Anayasa konusunda vatandaşımızın şuurlandığını görüyoruz.

Anayasa ile birlikte Türkiye’de vesayet kurumlarını sınırlandıracak, süratli ve etkin kararlar almasını sağlayacak başkanlık sistemidir. Ben Başkanlık sistemini önemsiyorum. Mutlaka başkanlık sistemine geçilmeli. Hangi sistemin Türkiye açısından uygun olacağı, kültürel boyutlarıyla tarihi dokularıyla toplum yapısıyla nasıl bir başkanlık sistemi uyuşacak onun tartışmaları yapılacak.

AYASOFYA SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANILMAMALI

Aday olma sürecimde Asayofya’nın yeri yok. Trabzon’da kim aday olunacak denildiğinde ismi ilk sayılanlardan biriydim. Çok arzulu değildim ama yaptığımız istişareler sonucunda biz de bu işin içine girdik. 1 hafta biz de Ankara’da kamp kurduk. O süreçte arkadaşlarımızla görüştük. O sürecin sonunda adaylığımızı netleştirdik.

Ayasofya benim kişisel meselem değil. Ayasofya bu şehre Fatih’in emanetlerinden biridir. Burada ben şehrin üzerinden Fatih’in bedduasını kaldırdığımızı düşünüyorum. Burada hem hukuksal hem de tarihi ve vakıf açısından görev ifa ettim. Bunun siyasi malzeme olarak kullanılması çok uygun değil benim için. Çünkü ben toplum tarafından o anlamda tanın bir insanım”