Yıldız, AK Parti Kayseri Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmasına, öğretmenlerin gününü kutlayarak başladı.

Türkiye'de son 10 yılda herkesin öngörülerinden, tahminlerinden daha hızlı bir değişim yaşandığına dikkati çekerek, yapabileceklerini söyleyen, yapamayacaklarının gerekçesini açıklayan, temiz ve dürüst bir siyaset izlediklerini söyledi.
Bu süreçte millete hizmet için çalıştıklarını, hiçbir şeyin kendilerini değiştirmediğini ve alınlarına leke sürülmediğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

''Niyetinde hafif bozulmalar olan varsa, aramızdan sessizce ayrılmasını bildiler. Çünkü AK Parti'nin yürüttüğü siyaset, yalnızca bir parti çalışması olmaktan ziyade bu ülkenin istikrarının bir teminatı haline geldi. Adını vermeyeceğim, bir CHP'li arkadaşımızla oturup, konuşuyoruz. Dedi ki, 'Ben AK Parti'ye oy vermedim. Bundan sonraki seçimlerde de oy vermeyi düşünmüyorum. Çünkü ben CHP'liyim. Ama bir şey söyleyeyim mi? Bu ülkeyi siz iyi idare ediyorsunuz, bizlere bırakmayın' dedi. Bu anlayış, samimi, içtenlikle, aslında birçok kişinin hissedip de konumlarından dolayı söyleyemediği bin anlayış. Bu ülkeyi AK Parti insanlarına teslim etmenin, en kestirme yoldan kendilerine de fayda sağlayacağına inanılan bir ortam oluştu. Para dağıtsanız, hani Cem Uzan dağıtıyordu ya, bunu sağlayamazsınız. İnsanlara deseniz ki, 'Alın size 10'ar lira, 100'er lira, bize böyle hisler besleyin'. Hayır, bu zorla olmaz. Bu, kalbin hissettiğidir. Bu güven ortamının oluşmasında ak alınlarla beraber AK Parti'mizin değişmeyen hayırseverliğe bakışı ve inandığını gerçekleştirmesiyle alakalı azmi, bu 10 yıla damgasını vurdu.''

-''Türkiye'nin itibarı arttı''-

Yaşanan bu süreçte Türkiye'nin kendi içinde ve bölgesinde itibarının da arttığını vurgulayan Yıldız, ''Eğer bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde, Rusya'da veya Çin'de, bu bölgede olanlarla alakalı Türkiye'nin iradesi merak ediliyorsa bu, nüfuzunun da arttığı anlamına gelmektedir'' diye konuştu.
Türkiye'de siyasi anlayışın da değiştiğini, ''ben'' yaklaşımının ''bize'' dönüştüğünü anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu ülkenin idaresindeki vesayet mekanizması değişti. İdarecilik, yöneticilik, siyaset bir kültür işi. Siyasette ciddi bir anlayış değişikliğine yol açtık. Biz bu ülkede define falan bulmadık. Ama bu Türkiye, insan kaynaklarını buldu, bu ülke için çalışacak yürekleri buldu ve ona da sahip çıkıyor. Biz her zaman Allah'a güvendik, halkımızın da desteğiyle bu günlere geleceğimizi biliyorduk.''

-İlk 10 ülke olma hedefi-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu 2023 hedefini herkesin rahat karşılayabildiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
''İlk 26 ülkeden ilk 17'ye girerken ki temkinli duruşumuz, şu anda bizi, ilk 10 ülke arasına girmeyle alakalı daha cesaret verici bir yapıya kavuşturdu. Yapar mıyız bunu, Allah'ın izniyle yaparız. Rakamlar tutar mı, tutması için uğraşırız. Her şey matematikle çözülmüyor. Allah, yaptığınız işe bereket koymadan sizin o işi sonlandırmanız, doğru bir yere getirmeniz mümkün olmuyor. Bizler Allah'a her zaman güvendik ve Cenab-ı Hak bizi mahcup çıkarmadı.''

-Büyükşehir Belediye Kanunu tasarısı-

Bakan Yıldız, Büyükşehir Belediye Kanunu tasarısıyla ilgili de şunları kaydetti:
''Ankara'daki iradenin mutlaka ama mutlaka doğru yerlere dağıtılması lazım. Yerelleştirilerek genişletilmesi lazım. Ama doğru yerlerde bunun yapılması lazım. 1994 yılında çok iyi arkadaşlarımız görev başına geldiler. Çok iyi işler başardılar ama merkezi iradeyle, merkezi hükümetle bu birleşmeyince, o sinerji oluşamıyor. Siz, ellerini kollarını serbest bıraktığınız ama ayaklarını bağladığınız bir belediye başkanı düşünün. O ancak yerli ve yerel bir başarılı belediyecilik ortaya koyabilir. Bu, merkezi hükümetle birleştiğinde yalnızca başarılı belediye değil, ulusallaşan, millileşen ve hatta yurt dışında bile o belediyede neler yapıldığının sorulduğu ortam oluşur. Biz artık, yerli ve yerel başarılı belediyecilikten ulusallaşan ve millileşen bir yerel yönetim başarısı yakalamış bulunuyoruz. Çok ödenekler aktarılıyor. Bir kısmı ayni, bir kısmı nakdi. Bunların her biri, o ulusal projeleri gerçekleştirmek için.''

Ülke adına alınan oyların ülke adına kullanılması gerektiğini ifade eden Yıldız, ''Geçen bir arkadaşımız soruyor, 'Sayın Bakanım, Türk Hava Yolları'ndan milleriniz birikmiş, nerede kullanmak istersiniz?' dedi. 'Bunu bana sormayın, bu benim irademde olan bir şey değil. Ben onu devlet işinde kazandıysam yine devlet işinde harcayacaksınız' dedim'' şeklinde konuştu.

Bir kısım insanların, yalnızca yaşadıkları hayattan aldıkları cesaretle, ''Oralarda paralar dönüyor, siz bu ülkeyi idare ederken kim bilir neler yapıyorsunuz'' demesini, halkın vicdanı ve aklının çok iyi değerlendirdiğini vurgulayan Yıldız, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
''Çünkü Türkiye, eski Türkiye değil. Türkiye yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, siyasetiyle büyümüyor. Aklıyla vicdanıyla, kalbiyle, duygularıyla, basiretiyle, ferasetiyle beraber büyüyor. Bu ülkeyi, halkın oylarıyla seçilenler yönetecek ve idare edecek. Artık bu ülke, AK Parti hükümetlerinin 10. yılını doldurduğu bir zamanda kazandığı refah seviyesinden hiçbir zaman taviz vermeyecek, daima daha iyisini bulacaktır. Bu çıtayı yükseltenler yine AK Parti'liler olacaktır.''

-Öğretmenine plaket verdi-

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Kayseri Lisesi'nde öğrenciyken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine giren öğretmeni Ahmet Çakır'a plaket ve hediyeler taktim etti.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün öğretmeni Nurşen Özdamar'a, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de ilkokul öğretmeni Ali Kamanlı'ya plaket ve hediye verdi.
Bakan Yıldız, Şehir Tiyatrosu'ndaki toplantının ardından çıkışta, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Karasungur'un babası Bilgi Karasungur ve yakınları ile görüştü.
Aile yakınları, Bakan Yıldız'a ilgisinden dolayı teşekkür etti. Yıldız da, ''Keşke siz haber verseydiniz biz size gelseydik. Çok teşekkür ederiz. Her türlü ihtiyacınızda yanınızda olmaya devam edeceğiz'' dedi.