Trabzonspor, dün akşam Konyaspor maçında kendi evinde hakem Süleyman Abay'ın önemli hataları sonrası sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Dile kolay Süleyman Abay, Trabzonspor'un maçına bir yıl sonra veriliyordu. Abay, bordo-mavililerin en son geçen yıl ilk devrede Akhisar ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçı yönetmişti. Bu maçta da kritik hatalara imza atmış ve bordo-mavililerin tepkisini çekmişti.  Dün akşam da Konyaspor'a olmayan bir penaltıyı vererek öne geçmesini sağlamış, ardından da ofsayttan atılan golü de vererek maçı galip bitirmesine ön ayak olmuştur.

Trabzonspor dün akşam nasıl oynadı, ne yaptı bunlara hiç girmeyeceğim. Zaten bu durum gözle görülür bir gerçek. Ancak Abay'ın bu kötü yönetiminin ardından dün Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın hakemle ilgili sözleri hemen hemen herkesin dikkatini çekmiştir.

BEDEN DİLİ TUTMAYA YÖNELİK OLMASIN

Kocaman, maç sonrası hakemle ilgili şunları söyledi:  "Bu tip hatalar lehimize ve aleyhimize başımızın üstünde. Yeter ki hakemlerin beden dili bir takımı ezmeye, bir takımı tutmaya yönelik olmasın"

TRABZONSPOR'UN PENALTILARI İRDELENMELİ
Hakem hataları kendi lehine yapıldığında hiç ses çıkarmayan bunun aksine hakemleri koruyan bir tavır takınan aynı Kocaman, Trabzonspor'un Şampiyonluğu şikeyle gasp edilen 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin başındayken ne demişti?

Onu da bir hatırlatalım: "Trabzonspor son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor... 3 maç 3 penaltı. 'Bu penaltılar Trabzonspor’a kasten verildi' demiyorum; fakat kimse bunları incelemiyor."

Geçmişte 'Trabzonspor'un penaltıları irdelenmeli' diyen Kocaman, akşam kendi penaltısını irdeledi mi acaba.. Valla bu sorunun cevabı sanırız ne yazık ki hiç verilmeyecek...

TFF'DE ADAMLARIMIZ VARDI
Sonuç itibariyle baktığımızda Trabzonspor Galatasaray ve Konyaspor maçlarında hakem hatalarıyla birlikte toplamda 6 puan kaybetti.  Burada en çok merak edilen Trabzonspor yönetiminin nasıl bir tavır tıkanacağı. Hatırlarsanız TFF, seçimlerinde şikenin üzerini örtmeye çalışan Yıldırım Demirören'e Trabzonspor tarafından verilen destek çokça eleştirilmişti. Hatta yönetim kurulundan istifa edenler olmuştu. Ancak seçimlerin bitmesinin ardından mevcut Trabzonspor yöneticileri 'TFF yönetimine ve Kurullara  Trabzonsporlu isimler soktuklarını ve bundan sonra bordo-mavililerin hakkının yenmeyeceğini' ileri sürmüştü.

Trabzonsporlu yöneticilerin bu açıklamaları daha ligin 7. haftasından itibaren temenni olmaktan öteye geçemedi.  Kurullarda adamlarınız var ve daha ligin 7. haftasında 6 puanın hakemler yüzünden kaybediliyor. Liderle aranızda eğer bu haftayı kayıpsız geçmeleri halinde puan farkı da 6'ya çıkacak. 

ARALIK AYINDA KONGRE VAR
Tüm bu sonuçlar aslında Trabzonspor'un Aralık ayında yapılacak kongresini de etkileyeği açık. Normal kongre takvimine uyulması halinde Aralık ayında kongre var. Neden normal takvime uyulması halinde dedik çünkü Trabzonspor'un bir önce ki seçimi hala yargıda.  Eğer yargıdan bir karar çıkarsa belki seçimler daha erken yapılabilir. Hoş bu gidişle bu karar seçimlerden sonra çıkacak gibi de duruyor ya neyse...

Ancak daha geç yapılma olasılığı da var. Trabzonspor yönetimi geçerli bir gerekçe göstererek seçimleri erteleme hakkı var. Tabi bu hakkını şuan ki ortamda kullanır mı kullanmaz mı bilemiyoruz...

Bize göre Trabzonspor'un en büyük sorunu güçlü bir yönetim. TFF Kurularında ne kadar adamınız olursa olsun, ne kadar iyi oyuncunuz olursa olsun, ne kadar iyi hocanız olursa olsun dün akşam da gördüğümüz gibi iki hakem kararıyla maçtan yenik ayrılabiliyorsunuz...

Şimdi belki bazılarınız bana kızacaksınız ama; şike sürecinde dahi takımını yalnız bırakmayan Fenerbahçe camiasının yakaladığı bütünlüğün yanına bile yaklaşamayan Trabzonspor camiasını iki hakemle yıkmak çok da zor değil. Ama bunun sorumlusu olan herkesle kavga eden, mevcut TFF yönetimine de açık destek veren yönetim burada esas suçludur. O yüzden hatayı başkasında aramaya gerek yok aynaya bakmak yeterli olur.

Kaldı ki bunun en açık örneği, iş başına geldikten sonra 6. hocan ile çalışmaya başlamışsın, onlarca oyuncu almışsın, göndermişsin, TFF Kurullarına adam sokmuşsun ve sonuç hala bu ise ve tek değişmeyende sen isen suçlu kim? Her yeni hoca, her yıldız bir transfer yeni şans... Fakat olmadı başa sar...