TEKNİK adam tercihlerine saygım sonsuz ama dün Ersun Yanal, sekiz eksikle geldiği Balıkesir deplasmanında çıkardığı 11'de önemli yanlışlar yaptı. Çünkü maçın başlamasıyla birlikte gördük ki rakip kendi alanında çok adamla kalmayı tercih ederek ve karşı ataklarla gol bulmayı amaçlayan bir takım. Böyle bir takıma karşı doğaldır ki rakip alanda daha fazla topla buluşan takım siz olacaksınız. Peki o halde Sefa gibi kenar özelliği olan bir oyuncuyu önde tek adam oynatma düşüncesi nedir? Cardozo gibi topla becerisi olan ve ceza alanı içinde topla buluştuğunda skor üreten bir oyuncuyu oynatmamak kimse kusura bakmasın teknik adam yanlışıdır.
Bir başka gerçek dünkü maçtan sonra bir kez daha görüldü ki, 2014- 2015 sezonun ilk yarısının her halde en büyük hayal kırıkılğı yaratan takımı ne yazık ki Trabzonspor... Ne hücumda ne de savunmada dün yine istenilen düzeyde değildi. Yenilen iki golde de savunmada bireysel hatalar öne çıkıyor.

PENALTI DEĞİLDİ

Penaltı pozisyonundan önce Musa Nizam'ın Sercan'dan yediği bir savunma oyuncusuna yakışmayan çalım ve ardından Gökhan Ünal, Trabzon ceza alanı çevresinde topu rahatlıkla alıyor ve hiçbir baskı yokken pasını rahatlıkla veriyor. 2-0 öne geçtikten sonra rakibin direnci daha fazla arttı ve ikili mücadelelerin hepsinde de galip çıkan taraf oldular. Sercan'ın ceza sahası içinde düşürüldüğü pozisyon ise bana göre penaltı değildi ve ağır bir karardı.

CARDOZO KURTARDI

Trabzonspor, ikinci yarıda ceza alanı içinde daha etkili oldu. Yalnız top kenarlara geldiği zaman aşırı telaştan yanlışlıkla kullanılan toplar var. Mehmet Ekici ve Özer ilk yarıya göre daha etkili oynadı. Sonucu yine tayin eden adam Cardozo oldu. Birinci golde Mehmet Ekici'ye mükemmel bir pas verdi. Ardından son dakikada ceza alanı içinde topla buluştuğunda her zaman yaptığı işi yaptı ve attığı golle takımını yenilgiden kurtardı.