ÇORUM (AA) - Çorum'da 24-29 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası için hazırlıklar devam ediyor.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Faruk Yamaner, Kuzey Yerleşkesi içerisinde yapımı devam eden spor salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alkan, 34 ülkeden yaklaşık 800 sporcunun katılacağı şampiyonanın 24-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirerek, organizasyonun eksiksiz yapılması amacıyla hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Şampiyonanın gerçekleştirileceği spor salonu inşaatının devam ettiğini dile getiren Alkan, yaklaşık 23 milyon liralık yatırımla inşa edilen salonun Türkiye'nin en modern spor salonlarından biri olacağını vurguladı.

Spor salonunun yaklaşık 2 dönümlük kapalı alana sahip olduğunu anlatan Alkan, "Hedefimiz salonun haziran ayında bitmesi. Güreş müsabakalarının yanı sıra 2017'da yapılacak salon futbol şampiyonasını da üniversitemizin ev sahipliğinde düzenleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte spor salonumuzda atletizmden jimnastiğe her türlü spor faaliyetleri yapılacaktır. Bu salonda eğitim görecek Çorumlu sporcuların da büyük başarılara imza atacaklarına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çorum'un ve üniversitenin şampiyonaya hazır olduğunun altını çizen Alkan, "Çorum bu şampiyonada tarihi bir destan yazacak. Bu destanla uluslararası birçok organizasyonun kente ve üniversitemize kazandıracağımız inancındayız. Üniversite olarak böyle bir organizasyonu kazanmaktan büyük onur duyuyoruz. Üniversite ve kent olarak bütün ayrıntılarını değerlendirdiğimiz şampiyona için hazırlıklarımız devam ediyor." dedi.

Ülkelerin ve illerin tanıtımı için spor faaliyetlerinin önemine değinen Alkan, şunları kaydetti:

"Eğer Çorum'da bu dünya şampiyonasını mükemmel bir şekilde yaparsak, önümüzdeki büyük organizasyonlara talip olabiliriz. Bu konuda Çorumlulara büyük görev düşüyor. Şampiyonalarda bizleri yalnız bırakmamaları lazım. Spor salonumuzun tamamlanmasıyla eksiğimiz kalmıyor. Her branştan spor faaliyetlerini burada yapabiliriz. Bu şehir büyük organizasyonları hak ediyor."

Yamaner de müsabakaların grekoromen ve serbest stil olmak üzere iki kategoride gerçekleştirileceğini belirterek, 800 sporcunun katılacağı organizasyonun Çorum'un tanıtımına büyük katkı yapacağına inandığını söyledi.

İnşaatı devam eden spor salonunun uluslararası standartlarda yapıldığını, ayrıca içerisinde 6 derslik de bulunduğunu bildiren Yamaner, salonda futsal, basketbol, voleybol, güreş ve hentbol gibi salon sporlarının rahatlıkla yapılabileceğini sözlerine ekledi.