Vodafone 38. İstanbul Maratonu, engelli koşusu ile start aldı. Bu yıl "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen maraton için başlangıç noktasına gelen binlerce vatandaş, renkli görüntüler oluşturdu.
15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu 09.00’da başladı. Maraton, 15 kilometre (yarı maraton) ve 10 kilometre yarışları ile 8 kilometrelik halk koşusu, Avrupa yakasında son bulacak. Bu yıl, “Kahramanlar Koşusu” adı altında düzenlenen ve yüksek katılımla gerçekleştirilen halk koşusu, Altunizade’den başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 8 kilometrelik koşuda katılımcılar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçip, Dolmabahçe’de parkuru bitirecek.
Bu yıl yine altın kategoride koşulan Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nda 90 elit atlet yer alıyor. Elit atlet bazında bu yıl rekor katılım olduğuna dikkat çekilirken, 28’i Türk olmak üzere toplam 90 elit atlet maratonda ter döküyor.
Maraton, köprünün ismi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildikten sonra yapılan ilk maraton olma özelliğini de taşıyor.
(İHA)