SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, kentte yapılacak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için hazırlık ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Şahin, olimpiyatların Türkiye tarihinde yapılacak olan en büyük spor organizasyonu olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili her bir federasyonun temsilcisi veya delegasyonunun, her bir kamu görevlisinin ve her bir Türk vatandaşının mutlak suretle üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmesini arzu ettiğini belirten Şahin, "İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun'un tanınması adına ciddi katkılar sağlayacaktır. Samsun son derece modern, çağdaş, batılı ve bir o kadarda otantik bir şehirdir. Samsun bir spor kenti ama her şeyden öte Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı İlkadım kentidir. Onun için bu şehrimizi daha fazla önemsiyorum. Tabi çok önemli bir şansımız var." dedi.

Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ciddi anlamda önem ve destek verdiğini aktararak Samsun'da vali olarak çalışmaktan büyük keyif aldığını sözlerine ekledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden de 2017 yılında güzel bir organizasyon gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Samsun'da organizasyon için kurdukları ekibe güvendiklerini belirten Özden, "2017 Deaflympics koordinatörümüz Serkan Baltacı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt, yoğun bir çalışma başlattı. Bizlerde çalışmaları yakından takip ediyoruz. Belirlediğimiz direktörlerin de kendi alanlarında tecrübeli ve duruma hakim olduklarını görmek bizleri memnun etti. Federasyonlarımızın da yakın zamanda Samsun'da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında olduğu gibi kendi branşlarına sahip çıkmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

2017 Deaflympics Koordinatörü Serkan Baltacı da çalışmaları en güzel şekilde sürdürüp bu büyük organizasyonu tamamlayacaklarını aktardı.