Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulundan oluşan heyet Gençlik Hizmetleri ve Spor Trabzon İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’yı makamında ziyarette bulunarak çalışmalarında başarılar temennisinde bulundu.

Ziyarette konuşan Cemalettin Yazıcı, bir süre önce Trabzon’da gerçekleştirilen 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nda bulunan TTSO’nun yaptığı çalışmalardan ötürü kurum adına Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’na teşekkür etti.

Yazıcı, olimpiyat oyunlarının ardından kazanılan tesislerin Trabzon’u zenginleştirdiğini ifade ederek,” Hiç kimse şüphe etmesin bu tesislerimiz amaçlarıma uygun bir şekilde gençlerimiz tarafından kullanılacaktır. Bu amaçla yürüttüğümüz çalışma sonlanmak üzeredir. ”dedi.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren 7-12 yaş gurubunda üç bin öğrencinin tesislerde ders başı yapacağını aktaran Cemalettin Yazıcı şöyle konuştu: “ Trabzon valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz ortak çalışma 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren hayata geçiriliyor. Tesislere bizde ama bu tesisleri kullanacak gençler milli eğitimdedir. Yapılan planlama ile milli eğitimdeki spor dersleri bu tesislerimizde yürütülecek. Bu projeden 7-12 yaş gurubu arasında ki 3 bin öğrenci yararlanacak” şeklinde konuştu.

Yazıcı, proje kapsamında gençlere öncelikle spor kültürü aşılanırken aynı zamanda derslerin antrenörler tarafından takip edilerek yetenekli gençlerin ilgili spor kulüplerine yönlendirilmesini sağlanacağını bildirdi.

Projenin tesislerde hafta içi mesai saatlerinde oluşan boşluğu tamamlamak açısından önemli olduğuna dikkat çeken Yazıcı, halı hazırda akşam saatleri ve hafta sonu tesislere ilgi gösterildiğini belirli bir düzeyde yoğunluk sağlandığını kaydetti.

Ali Osman Ulusoy ve M.Suat Hacısalihoğlu ile beraberindeki TTSO heyeti  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı’ya yaptıkları ziyarette yürütülen çalışmalardan memnunluk duyduklarını ifade ettiler.