TRABZON (AA) - Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda, erkeklerde Kenyalı Paul Kipkemoi Kipkorir, kadınlarda ise aynı ülkeden Ester Chesang Kakuri birinciliği elde etti.

Yarı maraton, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde, İpragaz sponsorluğunda düzenlendi.

Toplam 350 atletin mücadele ettiği yarı maratonun startı, Vali Yücel Yavuz ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda verildi. Buradan koşuya başladıktan sonra Büyükşehir Belediyesi-sahil-Beşirli güzergahını takip eden atletler, 21 kilometrelik parkuru Cemal Kamacı Spor Salonu önünde tamamladı.

Yarı maratonun erkekler kategorisinde 57 dakika 9 saniyelik derecesiyle Kenyalı Kipkorir birinci oldu. Bu kategoride 57 dakika 33 saniyelik derecesiyle Türkiye'den Mert Girmalegesse ikinci, 57 dakika 34 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa üçüncü sırada yer aldı.

Kenyalı Kipkorir, geçen yıl düzenlenen yarışı da birinci bitirmiş ve parkuru 1 saat 3 dakika 15 saniyelik dereceyle tamamlamıştı.

Yarı maratonun kadınlar kategorisinde ise 1 saat 4 dakika 32 saniyelik derecesiyle Kenyalı Ester Chesang Kakuri birinciliği elde ederken, 1 saat 4 dakika 33 saniyelik derecesiyle Etiyopyalı Chaltu Dida Negase ikinci, 1 saat 4 dakika 34 saniye ile Türkiye'den Esma Aydemir üçüncü oldu.


- Halk koşusu ve 10 kilometre yarışı

Kentte yarı maraton dışında Trabzon Büyükşehir Belediyesi önünden başlayıp Cemal Kamacı Spor Salonu önündeki bitiş noktasında tamamlanan 5 kilometrelik mesafede, 22. Halk Koşusu ile 10 kilometrelik bir başka yarış düzenlendi.

10 kilometre yarışında erkekler kategorisinde 33 dakika 20 saniye ile Etiyopyalı Kefyalew Deja Buruse birinci, 34 dakika 44 saniye ile Osman Cansever ikinci, 35 dakika 9 saniye ile Gültigin Er üçüncü oldu.

Kadınlar 10 kilometre yarışında ise 39 dakika 20 saniyelik derecesiyle Nursel Karataş birinci, 39 dakika 32 saniyelik derecesiyle Yeliz Kurt ikinci, 42 dakika 45 saniyelik derecesiyle de Gülşen Kılınç üçüncü sırayı aldı.

Halk koşusunda erkeklerde Tolga İpek birinciliği, Doğukan Yazıcı ikinciliği, Muzaffer Altuntaş üçüncülüğü elde ederken, kadınlar kategorisinde birinci Ceren Akdemir, ikinci Gülnisa Durmuş , üçüncü Beyzanur Yavuz oldu.